Корейски учени разработват специален сорт ябълка, който ще освежава дъха с цел по-приятни целувки, съобщава Ройтерс.

Изследователите от Южнокорейската администрация за селскостопанско развитие, които са си поставили като задача разработването на въпросната ябълка, възнамеряват да нарекат продукта си „ябълка за целувки”.

Големината на новия сорт от плода няма да надхвърля тази на топка за пинг-понг, а за да има ефект, ябълката трябва да се консумира непоредствено преди любовна среща.

Все пак пред учените все още стоят редица неизвестни по отношение на прилагането на новия им продукт, като например дали хрускането, което без съмнение ще бъде предизвикано от изяждането на плода, няма да окаже негативен ефект върху нагласата за размяна на интимности. Надяват се обаче наистина несравнимата полза – освежаването на дъха – да заличи всички негативни страни на разработката и да я превърне в любима храна за корейските младежи, а и за хората по целия свят.

В основата на труда си изследователите поставят необходимостта именно подрастващите да консумират колкото е възможно по-големи количества плодове, в това число и ябълки. Именно поради това те са пристъпили към осъществяването на нетрадиционния си проект. Съобразили са и особеностите му с всички предпочитания на днешните тийнейджъри – като размер, вкус и пр.

Очаква се най-късно до две години първите „ябълки за целувки” вече да са на пазара, пишат от dieti.info.