Всеки, който е имал дългогодишна връзка в живота си, знае, че не е никак лесно да се поддържа огъня на страстта и че има множество предизвикателства, през които трябва да се премине, за да се съхрани тя. Когато обаче има и голяма възрастова разлика между партньорите, и то в полза на мъж (говорим за разлика от минимум 10 години), нещата стават доста по-сложни и... интересни.

Връзката с по-възрастен мъж може и да има своите недостатъци, но определено може да се похвали и с куп предимства. За тях именно разказва една жена на 40, чийто партньор е с цели 26 години по-възрастен от нея. По тяхна молба запазваме истинските им имена в тайна. За улеснение ще ги наречем Силвия и Самуил.

Ето какво разказва Силвия:

Срещнах съпруга си Сам, когато бях на 36 години, а той – на 62. И двамата бяхме женени за други партньори, така че идеята да се съберем беше последното нещо, което ми мина тогава през ум.

Запознах се с него в деня, когато бях наета на работа в административния отдел на университета, където той беше професор. Връзката помежду ни беше абсолютно колегиална и нищо повече от това. Един ден, както си говорехме, почувствах неудържимо сексуално привличане към него. Чувството, което ме обля в онзи момент, беше неописуемо силно – такова, каквото никога до този момент не бях преживявала, дори и със собствения си съпруг, в когото все още бях влюбена.

Същата красива и неудържима страст беше споходила и него в онзи момент. За първи път в живота си почувствах огромен прилив на любов, каквато никога преди това не бях изпитвала. И двамата бяхме недоволни от браковете си. Това беше и първият момент, в който и аз, и той осъзнахме, че би било прекрасно да заживеем заедно. Още същата вечер правехме секс. Беше най-пламенния, всепоглъщащ, бурен и горещ секс, който някога бях правела досега.

Няколко месеца по-късно, след като и двамата се бяхме отдали изцяло на любовта си един на друг, се разделихме с досегашните си партньори.

Разбира се, връзката ми със Сам си имаше и своите недостатъци. Никога преди това не бях чувала за т.нар. еректилна дисфункция, от която страдаха голяма част от мъжете в по-напреднала възраст. Всъщност, не си мислете, че първият ни секс беше толкова идеален. Не и докато не открихме други начини да си доставим взаимно удоволствие. Сам така и не успя да го вдигне веднага. Затова пък на помощ дойдоха други сексуални практики, като интимен масаж и орален секс.

Няколко месеца по-късно двамата със Сам се оженихме.

За да се справим с предизвикателствата в леглото обаче, Сам се обърна към своя лекар и започна да приема хапче, което се използва за лечение на еректилна дисфункция, което също допринесе за подобряването на сексуалния ни живот. Въпреки това да бъдеш с по-възрастен мъж има много повече ползи отколкото недостатъци. По-възрастният мъж на първо място е и по-опитен любовник. Той е търпелив и знае много добре как да задоволи една жена максимално. Няма да излъжа, ако кажа, че по-възрастният мъж е и по-улегнал, по-отговорен и не на последно място финансово стабилен – признак, че мъжът е отговорен и способен да се грижи за семейство.

Едно нещо единствено ме дразни, и това е възмущението на много хора спрямо нашата връзка. Честно казано, лично аз не виждам нищо лошо в това, че мъжът, с когото съм избрала да живея, е с 26 години по-възрастен от мен. Изборът си е мой, а не техен. И ще ви кажа защо. Лично аз не разбирам тези псевдоморалисти, които открито изразяват своята неприязън и възмущение към връзките между мъж и жена с голяма разлика във възрастта. На никого не му влиза в работата да обсъжда, критикува, съди или упреква избора на такъв тип двойки. Нека да оставим на всеки човек свободата и правото да обича, на каквато и възраст да е обектът на чувствата му.

Когато двама души се събират на една по-крехка възраст, например около 20-годишни, те естествено създават семейство на сляпо. Неопитни, те са „принудени” да правят компромиси, да нагаждат характерите си, да се приспособяват един към друг – неща, трудни и изискващи много време, понякога години. Възниква необходимост от промяна на навици, възгледи и дори мироглед. Всичко това със сигурност може да бъде избегнато, ако единият от двамата е малко по-зрял, с по-значим житейски опит и, така да се каже – по-улегнал. Няма нищо лошо и странно в голямата разлика. Аз лично виждам в нея само положителни страни, тъй като в такава връзка има по-големи възможности за взаимно допълване и духовно обогатяване. Именно в такива отношения се крие дълбоката привързаност и чарът на трайната връзка, наречена - любов.

Четете още: Защо мъжете залитат по по-зрели жени