Всяка жена има такава приятелка-вкопчена в токсична връзка. Любовта отдавна я няма, но въпреки това тя предпочита да остане с мъжа, когото вече не обича.Скандалите се настаняват постоянно в отношенията и постепенно изместват топлината, уважението и разбирането.

Не е ли по-добре да си тръгнете от човека, когато вече не обичате? Съществуват няколко причини жената да не си тръгва от токсичната връзка.
Когато парите свършат, любовта отлита през комина. Съществуват много двойки, които си поделят разходите за дома и всякакви сметки. Страхът, че трябва да се справя сама, кара жената да преглъща униженията на партньора. Положението, в което нямате никакъв източник на доходи, влошава нещата. Първото нещо, което трябва да направите, е да си потърсите работа. Така ще станете финансово независима и по-лесно ще разберете какво наистина искате.


Страхът да не останат сами също плаши много жени, които вече не обичат партньора си. Дългогодишните връзки, които са изградени на истинска любов и уважение, се срещат все по-рядко. Ако имате такава, значи сте щастливка. Но има жени, за които навикът е станал постоянен спътник. Прекарали сте толкова години с партньора си, че страхът да не останете без него ви ужасява. Трябва обаче да разберете, че не сте много щастливи в тази връзка и вече сте свързани само по навик. Може би е време да се опитате да потърсите личното си щастие. Понякога да бъдеш сама е по-добре, отколкото да си зле придружена.


Идеята, че връзката е провалена, кара жените да не приемат истината, че любовта си е отишла. Най-добре е да се изправите лице в лице с истината. Страхът от хорското мнение също е сериозна причина жените да не си тръгват от връзка, която ги трови душевно. В началото близките ви ще коментират раздялата ви, особено ако сте били заедно от дълго време. С времето тази тема вече няма да е интересна за другите, затова няма нужда да се страхувате.