Автор
Антония Дамянова

15 от най-шокиращите и скандални рокли на Оскарите (Снимки)

Дни наред звездните красавици се подготвят, за да изглеждат зашеметяващо на бляскавата вечер по връчване на най-престижните филмови награди Оскар. Но дали намесата на цяла армия от дизайнери и стилисти е гаранция, че всяка знаменитост ще успее да избегне риска от моден провал? И тази година отговорът е... не.

На тазгодишната 95-а поред церемония модните критици успяха да преброят поне 15 лоши тоалета, някои от които доста разголени и пикантни.

Салма Хайек



Да започнем със Салма Хайек, която излезе под светилните на прожекторите в ярко червено Gucci с рокля, наподобяваща дъжд от новогодишни гирлянди. Според експертите такъв тоалет би подхождал повече за карнавал, а не за най-престижната церемония на годината.

Кейт Хъдсън

В подобен силно искрящ блясък на „червения килим“ се появи и Кейт Хъдсън. Нейният ярък Louis Vuitton бе впечатляващ, но воланите на талията се оказаха бодли в очите на модните коментатори. Според тях те разваляха цялото впечатление от роклята, правейки фигурата на актрисата твърде стегната.

Зоуи Салдана

Зоуи Салдана пък бе заложили на твърде обикновено облекло за церемония от ранга на Оскарите. Измачканата рокля на Fendi, меко казано, ѝ придаваше доста небрежен и нехаен вид.

Лесли Патерсън



Сред жертвите на модния провал се оказа и Лесли Патерсън – шампионката по триатлон с 9 номинации за Оскар. Нейният цветен тоалет от 2000-те предизвика сред модните критици асоциации за циркова танцьорка.

Хали Бери

Сериозна критика изяде и Хали Бери в луксозната си, но твърде разголена рокля, която излагаше на пълен показ единия ѝ крак.

Ашли Греъм

Пухкавата Ашли бе в шармантна черна рокля, от която смело надничаше голият ѝ корем.

Моли Симс

Моли Симс пък бе сравнена с голямото пиле от улица "Сезам" заради огромните пера, спускащи от двете страни на ръцете ѝ.

Флорънс Пю

Огромната рокля на Флорънс Пю пък бе наречана "одеяло".

Оливия Уайлд

Оливия Уайлд показа нова тенденция в Габриела Хърст, която модните критици нарекоха "изскачащо бельо". Основното тук е, че сутиенът трябва да се вижда изпод тоалета – и колкото повече, толкова по-добре. Обзалагаме се, че на следващия червен килим за сезона ще има все повече подобни тоалети, колкото и да не се харесват на някои критици.

Криси Тейгън

Криси Тейгън избра полупрозрачна рокля-роба с бродерия и пера.

Хайди Клум

Подобен тоалет предпочете и Хайди Клум, разкривайки великолепните си крака.

Вижте по-долу още от най-неуспешните и нелепи тоалети на Оскар 2023 , които не се понравиха на модните и медийни наблюдатели:

Елизабет Бенкс

Фан Бинбин

Елисън Уилямс

Паулина Рубио

Четете още: 10 момента от церемонията по връчването на 'Оскарите', които може би сте пропуснали