Автор
Велина Василева

Подаръци ще има за всички от сърце… Или какво да подарите на детето за Коледа

Независимо дали имате или нямате дете, със сигурност ще ви се наложи да избирате коледен подарък за най-малките. Тогава започва голямото чудене. Лично за мен винаги е било много трудно да се ориентирам сред всички възможни играчки и да предскажа, без да имам кристална топка, какво би било интересно за някое момченце или момиченце. За да ви улесня в избора, отидох до notosgalleries, където успях да намеря играчки, подходящи за трите възрастови категории, за които обикновено ни е най-трудно да изберем. Все пак в любимия ни магазин има буквално всичко!


0-1 години


На тази възраст децата са прекалено малки и трябва да бъдете внимателни в избора си. Хубаво е да гледате възрастта, за която е предназначена дадена играчка, за да не бъде тя опасна за бебето. Това означава без малки части или неподходящи материали, които могат да се късат или чупят лесно. Хубавата новина е, че за бебетата играчките са по-скоро унисекс, тъй като те са прекалено малки, за да направят разлика или да имат предпочитания. Според мен за тях много подходящи са меките плюшени играчки, които стават за гушкане, игра и дори смучене и дъвкане, когато започнат да избиват първите зъбки. Друг вариант е да вземете нощна лампа, която излъчва мека светлина. Тя не само помага на родителите да се ориентират в стаята при нощните ставания, но и може да успокои децата, които не са свикнали да спят на тъмно. Въпреки че аз препоръчвам да свиквате бебето да спи на тъмно още от началото, защото това гарантира дълбок и спокоен сън. Разнообразни варианти и на двете играчки, които ви препоръчвам, можете да откриете в notosgalleries под марката Gaitanaki.



1-3 години


В тази възраст детето вече ходи, разбира какво му се говори и започва да проявява характер. Затова подаръците вече се разделят на момчешки и момичешки. Отново обаче трябва да внимавате да няма много дребни части, както и какви са материалите, от които играчките са изработени.

В notosgalleries ще откриете прекрасни кукли-бебета, които любимото ви момиченце може да гушка, да приспива и дори да успокоява. Всяка кукла започва да плаче неутешимо, щом извадите биберона от устата й. И веднага млъква, когато го върнете обратно. Доста реалистично!


За момченцата страхотен подарък е дървеното колело за баланс. Така или иначе момчетата не се спират на едно място и тази изненада ще им помогне да хабят повече енергия. Недостатък е, че този подарък може да се ползва в по-топлите дни, но според мен е доста практична алтернатива на стандартните играчки.


3-8 години


На тази възраст децата вече правят всичко и бебешките играчки не са им интересни. Което пък ви дава изключителна свобода. Вече не трябва да се съобразявате от какво са изработени подаръците. Затова действате смело.
Като дете винаги съм мечтала за куклена къщичка. Точно такава има в notosgalleries. Момиченцето, на което сте решили да я подарите, ще се влюби в нея от пръв поглед. Тя е с много детайли, на два етажа и си има дори тоалетна. Гарантирани са часове забавление.


За момченцата пък в notosgalleries можете да откриете истински рицарски доспехи! Ризница, меч и дори щит ще превърнат всяко малко момче в Ланселот, което е прекрасна алтернатива на американските супергерои. Все пак момченцата много обичат да се дегизират в големи и силни мъже.


Разбира се, това са само част от прекрасните детски подаръци, които можете да откриете в детския отдел на notosgalleries. Посетете го на място, за да се убедите. И весела Коледа!