Автор
Woman.bg

Как да разбудим организма си след зимния сън (2)

Времето навън вече е слънчево и ни се усмихва приветливо. Ако обаче усещате, че организмът ви все още не се е пробудил за пролетта, то втората част на нашата статия определено ще ви бъде от полза.

Проблемна зона – кожата

За да стане отново сияйна кожата ви, трябва да се погрижите за нея не само “отвън”, но и да възродите красотата й “отвътре”. Съветваме ви да отделите един ден (най-добре през уикенда, за да не бързате за никъде) за пречистваща организма програма в домашни условия. Но внимавайте – ако имате свръхчувствителна кожа или храносмилателни заболявания, по-добре се откажете от пречистването!

* Половин час преди закуската изпийте чаша топла вода на малки глътки и после си вземете душ.

* След душа си направете масаж. Смесете бадемово масло или мляко с три капки портокалово масло и нанесете сместа върху още влажната кожа.

* Закусете с пресен ананас, папая или киви – по ваш избор.

* Два часа след закуската пийте чай от анасон – залейте със 150 мл. вряла вода 1 чаена лъжичка смлени анасонови семена и оставете сместа да се запари за 5 минути.

* Обядът е съставен от същите екзотични плодове! Ако не обичате кисело, добавете подправки – канела, карамфил или джинджифил. Можете да заместите плодовете с прясноизцедени плодови сокове, като ги разредите с вода в съотношение приблизително 1:1.

* Следобедната закуска се замества с анасонов чай.

* На вечеря яжте салата – пресни марули, подправени с малко лимонов сок и биологично чисто кисело мляко.

* Преди лягане непременно си вземете вана – така тялото ви по-лесно ще изхвърли баластните вещества и токсините. Добавете във водата морска сол и няколко капки ароматично масло (лавандула или иланг-иланг). Запалете си няколко свещи и се наслаждавайте на тишината. Двадесет минути ще са напълно достатъчни – после се увийте в голяма хавлиена кърпа, без да се бършете (ще постигнете ефект на компрес) и си легнете в леглото под топло одеало. Най-добре ще е същата вечер да си легнете по-рано.

Пийете зелен чай, каркаде, пуер или просто топла вода, подкиселена с резен лимон или лайм.

В деня на прочистването е най-добре да се въздържите от силови тренировки и да наблегнете на медитативните спортове – пилатес или йога.

Възможно е на езика ви да се появи неприятен бял пласт с характерна миризма (това показва, че организмът ви се пречиства от токсините). Можете да го отстраните с помощта на специална четка за език или с обикновена чаена лъжичка.

Очаквайте продължение

Как да разбудим организма си след зимния сън