Автор
Woman.bg

Винени колекции – Ален Делон продаде винената си колекция

Здравейте, скъпи дами! Днес ще си говорим за винените колекции- тема, която е изключително интересна, а може да бъде и много печеливша, ако искаме дълготрайно да вложим парите си в нещо,което с времето не се обезценява, а покачва цената си.

Голяма част от ценителите на вино се превръщат в колекционери рано или късно, водени от любовта си към божествената напитка.

Две са причините, които могат да накарат винения любител да инвестира и да се захване с тази доста трудоемка задача:

- Истинска любов и страст към виното, свързана с познаването му в детайли;

- Инвестиране във виното като обект на търгове в световноизвестните аукционни къщи Сотбис и Кристис.

За да можем да инвестираме във вино,скъпи дами, трябва да имаме познания в кое точно вино може да се инвестира или да се доверим на професионалисти, които биха ни посъветвали как да увеличим капиталовложенията си, вложени в тази напитка.

Не всяко вино е подходящо за това начинание. Има региони в света, чиито вина отдавна са известни с колекционните апетити на големи играчи в този бизнес- това са регионът на Бордо, по специално Медок, Сейнт Емилион, Грав, Помрол; италианските Бароло, Барбареско, Супер Тоскана; испанския регион Рибера дел Дуеро, калифорнийските Каберне Совиньони и много други.

Изискват се познания кои точно вина от кои изби и реколти са най-търсени, едно много трудоемко изследване с малко истински посветени.

Преди два месеца френската филмова звезда Ален Делон реши да се раздели с част от винената си колекция. На търг в Париж бяха продадени 1000 бутилки за скромната сума от ...250 412 евро!

Със сигурност легенда като Ален Делон може да предизвика огромен интерес към проведения търг, но крайната сума, на която са продадени бутилките е два пъти и половина по-голяма от очакваната!

Разбира се и вината и коняците, продадени на аукциона си заслужават. Шест бутилки Cheval Blanc 1947 (premier grand cru Сент-Емилион), оценени на 9 000 евро, бяха продадени за 20 000. Редкият коняк Bisquit-Dubouché от 1840 си намери купувач за 1 250 евро. Друг коняк на Martell бе оценен на 2 500 при първоначални очаквания за едва 400 евро. Шест магнума Château Latour 1982 (premier cru Поийак) бяха продадени за 13 750 евро, докато четири бутилки Château Lafite 1928 си намериха купувач за 4 375 евро.

Търгът се проведе в прочутия парижки ресторант Fouquet's, като голяма част от участници бяха дошли специално от ...Китай.