Автор
Теодор Муховски

Калъфка за възглавница във фризера - брилянтен трик за горещите нощи

Африканската жега отново ще достигне до нашата страна, през която според метеоролозите температурите ще достигнат до 40 градуса по Целзий. През такива горещи дни и не много по-студени нощи е трудно да имаме здрав и спокоен сън. Съветваме ви как да подобрите комфорта на съня си в задушното време.

Високата температура в спалнята значително пречи на заспиването и възстановяването ни, което е изключително важно за нашия организъм. Проблемът е още по-голям, ако нямаме климатик у дома, който би могъл да ни облекчи не само през горещия ден, но и през нощта, когато температурата леко спада, но не достатъчно, за да се чувствате комфортно. Затова си струва да опитате няколко трика, които ще ни позволят да заспим по-бързо и да подобрите качеството на съня.

Как да спим в горещото време?



Бутилка със спрей

Напълнете бутилката с много студена вода и я поставете до леглото си. Когато се почувствате некомфортно през нощта, защото температурата е твърде висока и започнете да се потите, напръскайте със студена вода лицето, врата и тила си. Разпръснатата вода ще донесе освежаване и ще почувствате успокояваща прохлада.

Отворете прозорците



Ако е възможно, дръжте прозорците отворени през нощта. В резултат на това спалнята ще бъде проветрена и изпълнена с по-хладен въздух. Не препоръчваме да отваряте прозорци през деня, когато горещият въздух веднага ще повиши температурата в помещението.

Калъфка за възглавница във фризер

Колкото и странно да звучи, тя може да донесе успокояващо облекчение в горещите нощи. Поставете калъфката за възглавница в найлонов плик и я оставете във фризера за 30 минути. След като мине това време, поставете калъфката върху възглавницата и отпуснете главата си удобно върху нея. Веднага ще усетите приятна прохлада, благодарение на която ще заспите по-бързо и лесно. Можете да използвате същия трик с фризерното отделение, като поставите пижама вътре.

Кубчета лед



Благодарение на тях, ще понижим температурата на тялото, така че няма да изпитваме особен дискомфорт и раздразнение. Втрийте кубчетата лед в китките си, където усещате пулса.

Бамбуково спално бельо

В горещо време работи много по-добре от памучното. Спалното бельо от бамбук е чудесно за отвеждане на влагата, когато тялото се поти повече при високи температури през нощта. В допълнение, спалното бельо от бамбук е хипоалергенно, което има значително влияние върху намаляването на симптомите на алергия.

Четете още: Как да заспим в лятната жега