Автор
Woman.bg

Празнична трапеза за годината на Дракона (част I)

Новата година наближава и очакваме с нетърпение момента да се съберем с всичките си близки на една маса.

И за пореден път изниква въпросът как да направим новогодишната нощ незабравима и с какво да зарадваме гостите си?

Оригиналната подредба на празничната трапеза със сигурност ще придаде на вечерта особено очарование.

В избора на декорация можете да подходите традиционно и да използвате новогодишни мотиви и цветове – червено, зелено, златисто, бяло.

Цветовете можете да подберете и съобразно китайския хороскоп. Покровител на 2012 г. е водният Дракон, чиито цветове са морскосиньото, черното (цвета на драконовата кожа), златистото (златото, пазено в съкровищницата на Дракона).

Предлагаме ви няколко идеи за новогодишна украса на трапезата ви. Възможно е да ви допадне някоя от тях или пък просто да се вдъхновите да създадете своя собствена неповторима декорация. Новата година е чудесен повод за експерименти, изненади, оригинални и остроумни решения.

Новогодишна изненада

Тази новогодишна трапеза е оформена с традиционни цветове – златиста покривка, чинии със златен кант, много червени и зелени елементи. Червени ябълки и декоративен мъх са събрани в една централна композиция и се използват за декорация на чиниите. Над масата виси новогодишна кошница, напълнена с плодове и украсена със свещи и играчки за елха.

Много тематична и много лесна за подреждане трапеза – елхови клонки по средата, украсени с шишарки, портокали, ябълки и ядки, няколко червени свещи, червени чинии и салфетки. Дървената непокрита маса е чудесен фон за естествените декоративни елементи.

За декориране в този стил можете да потърсите помощта на най-малките членове на семейството. Това приятно занимание ще им помогне да прекарат интересно и забавно последните часове преди празника.

Е – трапезата е подредена – вече можете да започвате обратното отброяване до Новата година!

Снежната кралица

Снежнобяла трапеза – с бяла покривка, бели чинии, прозрачни като лед чаши... Бялото и сребристото навяват мисли за зимната свежест и чистотата на прясно падналия сняг.

Стилни акценти на трапезата ще бъдат сребристите свещници и фигурки на елени, които можете да изрежете от плътен картон и да боядисате със сребърна боя.

Новогодишното тържество на такава маса ще е приказно – сякаш очаквате за вечеря самата Снежна кралица.

Новогодишна класика

Тази маса за изискана вечеря е декорирана с ивици и ленти от бял плат със златисти орнаменти.

Полилеят е украсен с новогодишни играчки, докато на масата единствена украса са декоративните пръстени на салфетките. Семпла и строга, но много празнична и елегантна трапеза!

Заснежена гора

Тук белият цвят отново е основен. Сребристите играчки се съчетават хармонично със сивия кант на чиниите, а дървените елхички и бежовите саксий придават особен уют на вечерята.

Запалените свещи напомнят на запалени огньове в тихата зимна гора – те сякаш ви приканят да седнете по-близо до топлината и да споделите с близките си новогодишната трапеза.

Очаквайте продължение...