Автор
Теодор Муховски

Трябва да ги имате у дома: 5 растения, които привличат богатство

Растенията са живи организми. Със сигурност можем да кажем, че някои от тях оказват положителен ефект, докато други развалят атмосферата в къщата. Има и цветя, които привличат богатството. Ето кои са те:

1. Дървото на парите

Всеки е чувал за него, дори и тези, които не обичат растенията. Дървото на парите, както подсказва името му, привлича богатството като магнит. То е много популярно, защото е растение, което не изисква особена поддръжка. Освен това, разкрасява дома. Ето защо, когато избираме саксийни растения, е добре да си вземем дървото на парите.

Малко хора обаче знаят, че то ще привлече богатство само ако изпълните няколко условия. Най-добре е да не купувате растението в магазина, а да вземете разсад от дървото от приятели, които се справят добре в живота.
Разсадът трябва да се потопи във вода, а после да се засади в червена или зелена саксия, на дъното на която да се насипе чакъл и да се постави монета.

След това се грижете внимателно за растението, за да бъде то винаги здраво, зелено и красиво. Ако листата започнат да пожълтяват и изсъхват не отстранявайте засегнатите листа, изчакайте, докато паднат сами. Ако дървото на парите цъфти, можете да сте 100% сигурни, че то ще бъде постоянна част от дома ви.



2. Буржоазен здравец

Буржоазният здравец има много лечебни и козметични свойства. Растението може да се използва както вътрешно под формата на настойки за пиене, така и външно под формата на различни маски за лице. То е и растение, което отблъсква насекомите и привлича парите.

Здравецът със сигурност няма да ви помогне да спечелите милион от тотото или да получите неочаквано наследство, но ще осигури финансова стабилност на своите стопани.

Здравецът се нуждае от много слънце, умерено поливане и редовно торене. Селяните са го наричали буржоазно растение, а както знаем, буржоазията някога е била много богата социална прослойка.



3. Кактус

Кактусът не само разкрасява дома, но и се грижи за финансовата стабилност на къщата, в която расте. Той също така помага за разумното харчене на спечелените пари. Ако кактусът цъфти, можете да сте 100% сигурни, че скоро ще имате допълнителни доходи.

Кактусът е растение, което не изисква особена поддръжка. Нуждае се от много слънце, умерено поливане и торене.

4. Драцена на Сандер

Сандеровата драцена често е наричана бамбук на късмета. В Азия тя се смята за символ на късмет, богатство и успех. Ако се грижите правилно за растението и му осигурите комфорт в дома си, парите ще се настанят за постоянно в портфейла ви.

Dracaena Sandera е растение, което не изисква особена поддръжка. То се нуждае от обилно поливане и много слънце. Поникването на нови листа предвещава приток на пари.



5. Лимоново дърво

Лимоновото дърво съдържа изобилие от положителна енергия, така че в къщата, където расте, рядко се появяват спорове. Растението привлича и богатство, особено когато дава плодове.

Лимоните изискват топло и светло място с много разсеяна светлина. Лимоновото дърво не трябва да се полива прекалено често. Температурата в помещението не трябва да надвишава 16 градуса. През пролетта е най-добре да се постави на светло място, но да не е изложено на пряка слънчева светлина.

Четете още: С тази евтина смес, акарите и миризмите от матрака ще изчезнат завинаги