Автор
Теодор Муховски

С тази евтина смес, акарите и миризмите от матрака ще изчезнат завинаги

Всяка нощ оставяме мъртва кожа и пот върху матрака, което допринася за развитието на прахови акари и бактерии, както и за появата на петна. Как да се отървете от неприятните миризми от леглото си?

Надежден патент за възрастни хора ще ви помогне. Тази смес струва стотинки и действа като професионален дезинфектант.



Неприятната миризма от матрака и грозните петна, които се появяват по него при употреба, могат да са много неприятно, когато трябва да се приготвим за спане. Въпреки че редовно перем калъфките и чаршафите си, ние забравяме да почистим добре матрака. След няколко години в него може да се натрупа огромно количество мъртва кожа и пот, които са идеална среда за размножаване на бактерии и прахови акари. Как да се преборите с тях?

Акарите са микроскопични организми, които принадлежат към семейство паякообразни. Те са най-разпространени в спалните ни помещения, където се хранят основно с остатъците от ексфолирана кожа, коса и нокти. Ето защо те се чувстват най-комфортно в нашите легла.
С праховите акари може да се води ефективна борба, като се предотвратява гнезденето им. Преди всичко се препоръчва често и системно проветряване на помещението, в което спите. Леглата и матраците също могат да бъдат изложени на слънчева светлина. Ниските температури, съчетани със сух въздух, помагат да се отървете от праховите акари. Поради това матракът може да бъде изложен на замръзване.
Освен това трябва да пръскате матрака веднъж седмично с дезинфектант, който лесно можете да приготвите у дома. Това е патент, който е използван преди години. Необходими са ви само няколко съставки:



80 мл. алкохол, 80 мл. Вода и 30 капки лавандулово масло.

Изсипете всичко това в бутилка с пулверизатор и разбъркайте добре. След това напръскайте матрака и го оставете да изсъхне. Накрая почистете леглото с прахосмукачка. Готово! Тази смес струва стотинки и действа като професионален дезинфектант.

Как се сенсибилизират праховите акари?



Алергията към прахови акари може да се разпознае, наред с другото, по запушения нос, особено сутрин, и по сърбежа, сълзенето и зачервяването на очите или промените по кожата. Най-често срещаните симптоми включват: изтичане на секрет от гърлото, влошаване на обонянието, хрема, кихане, сърбеж в носа, главоболие, нарушения на съня, проблеми с концентрацията.

За да се чувствате здрави, бодри и отпочинали, спазвайте горните съвети и ще видите как здравето ви ще е много по-добро.



Четете още: Чист, стилен и модерен дом в три стъпки