Автор
Теодор Муховски

Умните домакини използват оцет и сол, те изчистват апартамента от отрицателна енергия

Случвало ли се е, когато сте в собствения си дом, да се чувствате тревожни и напрегнати? Не сте успешни във финансово отношение или във взаимоотношения с хората? Често боледувате или близките ви са болни? Това може да е знак, че твърде много негативна енергия се е натрупала във вашата среда.

В мрежата се появиха статии и видеоклипове, описващи метод, който - както уверяват неговите поддръжници - открива и почиства стаята от лоши вибрации и негативизъм. Милиони хора вече са се запознали с метода. Формулата е много е проста, а основата е прозрачна чаша, оцет и сол. Вижте за какво става дума.



Откъде идва лошата енергия в къщата?

Източникът на негативни вибрации, които пропиват дома ни, може да бъде песимизъм, негативен подход към живота, чувство на ревност или вина – наша, на близки или хора, които ни посещават. Лошите емоции също пораждат кавги или болести, снимки на починали хора или тъжни картини. Те може и да са наследство от предишните наематели или собственици на жилището.



Как да се отървете от негативната енергия – много прост метод

Рецептата, добила огромна популярност в интернет, се основава на древния метод на Фън Шуй, който използва сол за почистване на стаите - един от най-ефективните абсорбатори на негативна енергия. Какво трябва да направите, за да освободите дома си от лошите емоции?

Пригответе чисто (за предпочитане все още неизползвано), прозрачно, гладко стъкло (без шарки). Напълнете 1/3 със сол (може да е морска, хималайска или обикновена каменна), 1/3 с вода и 1/3 с бял оцет.



Поставете съда на незабележимо място в ъгъла на стаята, където подозирате лоша енергия. Оставете за около ден.

След като отмине това време внимателно огледайте стъклото. Ако е като в началото - помещението е свободно и чисто от лоши емоции. Ако обаче има петна по него или цветът е променен, например зеленикав - в стаята има отрицателни вибрации. В този случай авторите на рецептата препоръчват да повторите всичко отначало и така докато чашата остане чиста. Те също така подчертават, че съдържанието трябва да се изхвърли в тоалетната и да не забравяте да пуснете водата веднага след това

Пробвайте и споделете този метод и няма да останете разочаровани.



Четете още: Как да съчетаем ретро килима със съвременния интериор?