Автор
Теодор Муховски

Защо все повече хора слагат тоалетна хартия в хладилника?

Напоследък много се говори за новата тенденция да се слага тоалетна хартия в хладилника. Мнозина са изненадани да чуят за този нов метод, но както се оказва, той помага да се отървем от определен досаден проблем.

Тоалетна хартия в хладилника - какво представлява новата тенденция?

Домашните начини да се отървем от петна и мръсотия са намерили доста последователи, а наскоро поставянето на тоалетна хартия в хладилника влезе в списъка с изпитани трикове. Въпреки че изглежда като странна идея, много хора започват да я прилагат.



В този случай обяснението е просто. Тоалетната хартия в хладилника помага да се отървем от неприятните миризми и влагата. Тя действа като абсорбатор и ефективно обезсилва проблема.

Преди да изпробвате този метод е добре предварително да огледате внимателно хладилника и да го измиете добре. Дори и най-ефективните трикове няма да помогнат, ако хладилникът не се почиства редовно. Много хора препоръчват да почиствате хладилника с вода и оцет. Това действително помага много. Просто трябва да смесим двете съставки в съотношение 1:1 и сте готови.

Как да се отървете от неприятната миризма от хладилника?

Неприятната миризма от хладилника е доста често срещан проблем, който се дължи главно на неправилно съхранение на храната. Поставянето на тоалетна хартия не е единственият начин да се отървете от неприятните миризми. В специализираните магазини можете да намерите много абсорбатори на миризми, но домашните средства също действат добре.



Мляното кафе може да помогне

Поръсете малко кафе върху чиния и я поставете в хладилника. Не забравяйте обаче да го сменяте приблизително на всеки 2-3 дни.

Вместо кафе може да се използва сода за хляб. Подобрението ще се усети само след няколко часа.



Поставянето на няколко пръчици канела и карамфил в хладилника също действа като абсорбатор на миризми.
Други домашни трикове са карамфил, обелена четвърт ябълка и натрошен активен въглен.

Четете още: Няколко причини да спрем да убиваме паяците