Да, тази година имаме доста поводи да будуваме дълго нощем. Нищо, че от март месец насам сме в нещо като странен „зимен сън“. Хем сме затворени, хем пълнеем завидно, хем не ни е точно хубаво и спокойно. И за капак – Черен петък и бавно, но сигурно настъпващата Коледа. Сега ако не е моментът да закрещите с цяло гърло, надминавайки октавите дори на Марая Кери, няма кога!

В социалните мрежи тръгна шегата, че щом няма да има сбирки по празниците, то автоматично не трябва да се тревожим за подаръците. Да, ама не! Куриерските фирми работят на такива обороти, че дори Дядо Коледа да съществуваше, нямаше да им смогне на непрестанно щъкащите бусове. Чак улицата пред дома ми е като шоурум на бусове (ако „шоурум“ означава изложение на 20-годишни таратайки, но това е друга тема).

Как да успокоим топката, се пита в задачата? И то по възможност, без да имаме нужда от сбирки на анонимните алкохолици, защото виното в 10 сутринта намирисва на сериозен проблем, дори да не виждате такъв.

Казват, че здравият сън идва след здраво физическо изтощение. И тъй като все още парковете, градинките и планините са достъпни, ви съветваме след лудото препускане из сайтове, в търсене на най-добрата промоция, да направите и една разходка.

Добър съвет, който дават специалистите, е да наблягаме и на качествената храна. В крайна сметка, не е Коледа и нямаме оправдание да ядем на корем от сутрин до вечер, кооооолкото и да ви е омръзнал този хоум офис.

Освободете се от стреса. Играйте на любимата настолна игра със семейството или си пуснете „Love actually“ през ноември. Доставете си положителни емоции, дори ако това означава моменталически да украсите елхата, прозорците и фасадата на дома за ужас на съседите!

И да, помислете за хранителните добавки. Едно нещо научихме в цялата лудница тази година и това е, че профилактиката, добрата диета и физическата активност са ключови за доброто ни здраве.

На пазара освен добавки в подкрепа на имунитета може и да откриете такива с чудесен състав, които действат благоприятно на нервната система.

Две наши любими предложения идват от един от най-разпознаваемите немски брандове – Допелхерц. Допелхерц® актив Спокоен сън Плюс и Допелхерц® актив Спокоен ден определено са добро решение в настъпващата предколедна лудница.

Допелхерц® актив Спокоен сън Плюс е богата комбинация от мелатонин, екстракт от цветовете на хмел и лавандула, магнезий, както и витамин B6. Все съставки, които доказано помагат на заспиването и на качествената почивка.

Ако той не ви е достатъчен и напрежението не пречи само на съня ви, то винаги може да комбинирате с Допелхерц® актив Спокоен ден. В него ще откриете ценния екстракт от златен корен, който намалява нервното напрежение, без да предизвиква сънливост.

Ако и това не свърши работа, просто поемете дълбоко въздух и не забравяйте, че до изтичането на 2020-а остава малко повече от месец. Нова година – нов късмет. ;)

(в материала има продуктово позициониране)