5 типа заболявания, които черешите лекуват, и кога не трябва да ги ядем

10 юни 2022 | 14:35
10540
1
Снимки: Pixabay
1

Освен с незаменимия си вълшебен вкус черешите могат да се похвалят и с уникалните си ползи за здравето. Колкото и полезно обаче да е това очарователно малко плодче, е добре да знаем както какви болести лекува, така и кои хора трябва да избягват консумацията му.

Проблеми с метаболизма

Изумителните си качества черешите дължат особено много на калия - вещество, което има изключителна роля за метаболитните процеси, както и за баланса на течностите в организма.

Анемия

Тези любими пролетни плодове са богати и на желязо, което ги прави изключителни помощници в борбата с анемията.

Заболявания на пикочно-половата и храносмилателната системи

Черешата е чедесно средство за профилактика на заболявания на пикочно-половата система. Освен това черешите влияят благоприятно на храносмилането и имат леко слабително действие.

Онкологични заболявания

Черешите предпазват от развитието на онкологични заболявания. Те потискат появата на ракови клетки в организма.

Кашлица и астма

В черешите има и много витамин В, благодарение на който можете да излекувате лоша кашлица, да потискате симптомите на астма и да облекчите задух.

При какви заболявания не бива да се консумират череши

Черешите не се препоръчват на диабетиците. Прекомерната им консумация от тях може да причини пристъп. Хората със заболявания на стомашно-чревния тракт, като гастрит, язва и др., също трябва да внимават с похапването на череши. По препоръка на д-р Инна Михайлова приемът на череши при здравия човек не бива да надвишава 300 грама на ден!

Четете още: Отслабваме 6 кг за пет дни с тази черешова диета
 

Още по темата

Коментари

1 Бивш от МВР
  10 юни 2022 | 14:42 отговор
 

Антония, а хроничен панкреатит дали ще излекуват, че от това пиене на бира от двайсет и повече години те това коварно заболяване си докарах.

 
 
Бивш от МВР
10 юни 2022 | 14:45

Антония, че...!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка. Че я що да направим, че наша надка е грозна циганка с гаден сурат ама и да не е циганка пак е грозна с гаден сурат.

 
Бивш от МВР
10 юни 2022 | 14:46

Антония, че най просто казано наша надка е грозна с гаден сурат.

 
Бивш от МВР
10 юни 2022 | 14:47

!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!!

Добави Коментар

Най-четени