Автор
Теодор Муховски

Какво ще се случи, когато добавите джинджифил в сутрешното си кафе?

Много хора не могат да си представят деня без сутрешно или следобедно кафе. Оказва се, че тази топла напитка с добавка на джинджифил има забележителни здравословни свойства. През есенно-зимния период джинджифилът е особено полезен в борбата с инфекциите, но не е само това. Ето как се отразява на тялото.

Защо си струва да пиете кафе с джинджифил?

Започването на деня с чаша кафе е необходимост за мнозина. Други обичат да пият тази топла напитка в ранния следобед и да се отпуснат след работа. Кафето несъмнено е много популярно сред всички възрастови групи. Позволява ви да се събудите, дава ви енергия и подобрява концентрацията.
Все повече хора се убеждават в ползата на кафето с джинджифил. То има свойства, които оказват положителен ефект върху тялото.



Джинджифилът в кафето има загряващ ефект, а през есенно-зимния период е полезно при инфекции и простуди. Джинджифилът ефективно укрепва имунитета и е бактерициден. Освен това тази напитка подобрява храносмилането и метаболизма, както и подпомага работата на мозъка.

Ароматното кафе с джинджифил има приятен вкус. Въпреки това си струва да го пиете не само заради вкуса му. Той е ценен източник на растителни полифеноли, т.е. антиоксиданти. Именно те са в състояние да се борят със свободните радикали и по този начин да забавят процеса на стареене. Освен това кафето с джинджифил може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания, рак и диабет.



Джинджифилово кафе с канела

Освен джинджифил, си струва да добавите и канела към кафето. Само малко, за да усетите здравословните му свойства. Тази подправка може да понижи нивата на захарта и холестерола. Освен това има положителен ефект върху нервната система и има аналгетично и противовъзпалително действие. При жените трябва да се подчертае, че както джинджифилът, така и канелата са полезни в борбата с менструалните болки.

Кафето с тези добавки се препоръчва и на хора, които искат да се отърват от ненужните килограми. Сместа от тези съставки ускорява метаболизма и минимизира желанието за лека закуска. Това е така, защото след пиенето на тази напитка се появява усещане за ситост и желанието за сладко се забравя.



Как се приготвя кафе с джинджифил?

Кафе с джинджифил може да се приготви по два начина. Първият е най-простият и се състои само в смесване на кафе със смлян или настърган джинджифил. Допълнително можете да поръсите щипка канела.

Вторият метод включва вряща вода с добавяне на обелен и нарязан джинджифил. Залейте кафето с така приготвената запарка и то ще е готово за консумация. Запомнете, че е препоръчително да пиете тази напитка с джинджифил в умерени количества.

Четете още: Кроасан с кафе рано сутрин? Не, вредно е!