Ако сте от съвестните граждани, които са оставили ключовете от колата и обувките далеч от себе си и са се отдали на пълна изолация, то заслужавате поздравления. Продължавайте в същия дух! Но ако ви се наложи да използвате возилото си, за да напазарувате или да отидете до аптеката, то бъдете особено предпазливи.

Не, не говорим за това да носите маска и ръкавици, а за хигиената, която поддържате в колата. Може би рядко се досещате, че трябва да обръщате повече внимание на чистотата ѝ, но сега е повече от важно да погледнете по-съвестно на въпроса. Защото колкото и да си миете ръцете, бактериите отново могат да се залепят за вас, ако воланът и скоростният лост не са контактували с мокра кърпичка или дезинфектант наскоро.



И ако сте решили да използвате ръкавици, без да докосвате, каквото и да е с голи ръце, отново почистете волана и скоростния лост. По тях се полепват прах и бактерии с изключително бърза скорост. Ако пък ви се налага да използвате автомобила си всекидневно, то зачестете употребата на мокри кърпички и дезинфектант и почиствайте хубаво всичко, което докосвате в колата.

Не забравяйте – пазете себе си и хората, които обичате най-много!

Четете още: 7 неща, които оздравелите от коронавирус искат да знаете