Водата лекува и отвън, и отвътре

07 юни 2013 | 13:04
5796
0
0

Компреси с вода, къпане, кубчета лед, водна пара – всичко това може да облекчи на пръв поглед дребните, но често срещани здравословни проблеми.

Водата лекува и отвън, и отвътре. Освен че е полезно да я пиете, тя има благотворно действие, когато се прилага за инхалации и масажи.

Всички тези техники облекчават различни неволи, които изброяваме по-долу и които можете да приложите вкъщи още веднага.

Менструални болки

Силните болки в корема по време на месечния цикъл можете да облекчите с топли компреси. Те отпускат мускулите и успокояват болката. Намокрете ленена кърпа с вода, изцедете я и я поставете върху корема. Отгоре покрийте с хавлиена кърпа или вълнен шал и завийте стомаха. Легнете, завийте се и релаксирайте около 20 минути.

Четете още: Какво лекува сексът?

Болка в гърба

Топлият масаж може да бъде първа помощ. Застанете под душа, нека водата да е приятно топла, и пуснете струята да се стича по гърба. Първо нека струята да е слаба, а след това – силна. Направете това няколко пъти, завършете със силна струя.

Разширени вени

Редуването на топъл и студен душ действа благоприятно при хората с разширени вени, тъй като под влияние на промяната на температурата вените укрепват. Под действието на топлата вода те се разширяват, а под действието на студената се свиват. Трябва да къпете краката първо с топла, а след това със студена вода, а колкото по-често прилагате това лечение, толкова по-скоро ще видите желания резултат.

Напукани пети

Напуканата кожа на петите не е само естетически, но и здравословен проблем - напуканата кожа е място за развиване на различни инфекции. Можете да ги спрете, като държите краката в топла вода за 15 минути. След това внимателно отстранете напуканата кожа с пила или пемза. Накрая намажете петите с крем.

Висока температура

Когато това се случи, водата е ваш помощник. Натопете парче плат във вода, изстискайте го, поставете го в хладилника да се охлади и така студено го поставете върху челото. Когато се затопли парчето, повторете.

Четете още: Солта облекчава ставите

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени