Японски учени разкриха кой зеленчук защитава от рак

18 юни 2022 | 11:04
6051
1
Снимки: Pixabay
1

Японски лекари посочиха зеленчука, който има най-мощна защита срещу рака. Става дума за лука. Според проучванията им той съдържа вещества, които спомагат за защитата на организма от различни заболявания, включително от онкологични такива и хипертония.

Освен това редовната консумация на лук увеличава контрола над кръвната захар и по този начин предотвратява риска от развитието на диабет. Мощните си защитни свойства пикантният зеленчук дължи на богатото си съдържание на вещества, които влияят положително върху организма.

В него има протеини, въглехидрати, водоразтворими витамини и минерали като селен, калций и желязо, благодарение на които дължи уникалната си биологична активност, антибактериални и антиоксидантни свойства.

Благодарение на изобилието си от всички гореизброени благотворни за организма микроелементи, той е в състояние да намали нивото на глюкоза, мазнини и холестерол в кръвта, отбелязват още учените.


 
В своите новини Yahoo Japan съобщавата още, че лукът е мощен щит срещу рака благодарение на едно от неговите съединения – селен. Именно той активира процеса на апоптоза - самоунищожение на злокачествени клетки и потискане растежа на нови.

Четете още: 10 навика, които ви пречат да стопите мазнините в областта на коремчето

Още по темата

Коментари

1
  18 юни 2022 | 11:39 отговор
 

 

Добави Коментар

Най-четени