Смъртта на принц Филип и погребението му несъмнено е събитието, което преобърна ситуацията в британското кралско семейство и то завинаги. Трагичната новина не само постави началото на един самотен за кралица Елизабет Втора живот, но и беляза отношенията между принцовете Уилям и Хари, които през последните години не бяха никак добри. Сега обаче може би това ще се промени, тъй като днес бе съобщено, че херцогът на Съсекс ще удължи престоя си във Великобритания.

В дните преди погребението кралските експерти бяха твърдо убедени, че Хари няма да губи време и ще побърза да се прибере при бременната си съпруга Меган веднага, след като изпрати дядо си по последния му земен път. Но цял свят бе свидетел на нещо, което никой не вярваше, че ще се случи - след като фамилията напусна храма, където бе отслужена траурната церемония, Уилям и Хари вървяха рамо до рамо, разговаряйки. Часове по-късно западните медии съобщиха, че двамата братя и баща им Чарлз са провели двучасов разговор с цел помирение след скандалното интервю на херцозите на Съсекс пред Опра Уинфри.

Тази сутрин стана ясно, че принц Хари ще остане във Великобритания поне до рождения ден на кралица Елизабет, който е на 21-ви април. Това ще е най-тъжният празник за Нейно Величество, тъй като ще е първият ѝ рожден ден без любимия ѝ принц Филип от 73 години насам. Очаква се да посрещне 95-ия си рожден ден в замъка Уиндзор в много тесен кръг от членове на семейството.

Вероятно Хари е очаквал, че ще остане за по-дълго време в родината си, тъй като е закупил двупосочен билет в Калифорния, но без да бъде посочена конкретна дата за излитане от Великобритания за САЩ. Това е първият път, в който той се среща със семейството си от година насам, след като официално се премести отвъд Океана със съпругата си Меган.

Четете още: Хари се предаде: Говори с Уилям, Кейт Мидълтън играе в негова полза