Медицинска сестра лекува пациенти с коронавирус по секси бельо

Медицинска сестра от болницата в Тула, Русия, бе дисциплинарно наказана и временно отстранена от длъжност. Повод за гневната реакция на ръководството в здравното заведение било фриволното решение на младата жена да остане под прозрачния си защитен костюм единствено по... бельо, пише в. "Сън".

20-годишната милосърдна служителка влязла в мъжко отделение за лечение на заразени с коронавируса с всички необходими лични предпазни средства - ръкавици, очила и костюм, но прозиращата материя на последния изиграла лоша шега на палавата дама, която волно или не пропуснала да метне някоя и друга дрешка върху бикините и сутиена си.


Дали ефирната поява на полуголата грация в крилото с пациентите предизвикало всеобщо вълнение сред тях, можем само да гадаем, но със сигурност нито един от тях не се е оплакал от умилителната гледка. Не така обаче са реагирали началниците на болницата, които моментално наказали служителката си за неспазване на изискванията за медицинско облекло. Какво точно е била дисциплинарната мярка, която са ѝ наложили, не става ясно.

Факт обаче е, че всички здравни работници излизат в защита на медицинската сестра, пояснява изданието.



Неин колега например, споделя, че в непромокаемия винилов костюм е наистина "непоносимо горещо" и напълно разбира решението ѝ. Лекар в същото отделение, пожелал анонимност, пък допълва: "Добре измислено, тя повдигна настроението на пациентите."

"Поне някой има чувство за хумор в тази мрачна, мрачна реалност", признава Сергей Ратников, пациент в отделението, който определено е останал доволен от избора на медицинската сестра.

Друг пациент - Валери Капнин, дори се възмущава от решението на ръководството: "Защо да наказват медицинската сестра? Трябва да я наградят. Виждайки тази гледка, на никого не му се искаше да умира”.

Инфектираните в страната към днешна дата в Русия вече са общо 317 554. Смъртните случаи там от началото на пандемията до сега са близо 3000.

Четете още: Анджелина Джоли го играе мръснишки - ето какво забрани на Брад Пит