Автор
Антония Дамянова

Да или не за тази визия: 70-годишната Макрон предизвика смут с късата си рокля (снимки)

Брижит Макрон е уверена 70-годишна жена с млад съпруг, която си позволява да носи тоалети, които някои биха се срамували да облекат дори на 30-40-годишна възраст.

Първата дама на Франция нарушава всички постулати на французойките, които смятат старостта за красива, неизискваща козметични намеси. Брижит е известна с любовта си към естетичната хирургия и самата тя неведнъж се е подлагала на пластични операции.

Заради любимия си Еманюел, Брижит се развежда с първия си съпруг - баща на 3-те им деца, Андре-Луи Озиер, през 2006 г. и се омъжва за бившия си ученик през 2007 г. Двойката се запознава в училище, когато бъдещата мадам Макрон преподава литература и актьорско майсторство.

Мнозина остават изненадани от този брак и го осъждат заради огромната разлика във възрастта между двамата. Любовта им обаче среща и своите поддръжници, които твърдят, че благодарение на натрупания си житейски опит, Бриджит знае как да говори и да се държи с избраника си.



Множесто противоречиви мнения буди и стилът на 70-годишната съпруга на президента. Брижит е обвинявана, че се опитва да изглежда по-млада за годините си, като се осмелява да носи къси поли, с които предизвиква завист.

Така например последната ѝ публична поява отново не бе подмината от злите изици, които мълниеносно започнаха да бълват огън и жупел по неин адрес, или по-точно по бялата ѝ къса до коленете рокля и високите ѝ бежови обувки.



Докато едни с вдъхновение приветстваха поредната ѝ елегантна изява, други я нарекоха кукла Барби с „неравни колене“, приличаща на „гигантска близалка“.

„Обичам да нося миниполи, защото те ме карат да се чувствам свободна и по дяволите да вървят всички негативни коментари за краката ми – поне все още са в изправност“, споделя първата дама на Франция в интервютата си.

Явно Брижит смята такава дължина за приемлива за напредналата си възраст, а дали това се харесва на широката общественост, или не, за нея няма значение.

Как мислите, прави ли са привържениците на Брижит Макрон, че другите просто злобеят заради финеса и чара ѝ на тази възраст, или смятате, че краката на тези години трябва да се крият?

Четете още: Ема Уотсън хвърли в недоумение феновете си с тази 'левитираща' рокля (снимки)