Автор
Ева Григорова

Ето защо Алек Болдуин съди екипа на Rust!

Алек Болдуин заведе дело срещу няколко членове на екипа на "Rust" в петък за това, че са му предоставили заредения пистолет, с който е стрелял на снимачната площадка, убивайки операторката Халина Хътчинс миналата година.

Болдуин, който все още очаква решение дали ще му бъдат повдигнати наказателни обвинения за деянието, обвини оръжейника на филма и първия асистент-режисьор, наред с други, в небрежност. Това се случи в насрещна жалба в дело заведено срещу него от супервайзорката на сценаристкия екип Мейми Мичъл.

View post on Instagram
 

Адвокатът на Болдуин - Люк Никас, каза, че членовете на екипа не са поддържали безопасността на снимачната площадка.

“Тази трагедия се случи, защото истински куршуми бяха доставени на снимачната площадка и заредени в пистолета“, пише Никас в обвинението.

Обвинението на Болдуин сочи името на Хана Гутиерес-Рийд, новобранката оръжейник във филма, която отговаряла за боравенето с оръжия и боеприпаси, както и това на асистент-режисьора Дейвид Холс, който дал заредения пистолет на Болдуин, след като го обявил за безопасен.

View post on Instagram
 


Сара Закри, ръководителят на отдела за реквизит на екипа и Сет Кени, който доставил оръжията и боеприпасите за снимачната площадка, също бяха посочени.

Миналата седмица Болдуин не успя да отхвърли делото на Мичъл – едно от многото, заведени срещу актьора след стрелбата – след като Върховният съд на окръг Лос Анджелис постанови, че Мичъл може да продължи с твърденията си за нападение, умишлено причиняване на емоционален стрес и небрежност от страна на актьора.

Мичъл обвини Болдуин, че “безразсъдно“ е стрелял с пистолета, който уби Хътчинс, докато тя стояла до нея, причинявайки ѝ емоционален стрес.

View post on Instagram
 


Болдуин застреля и уби Хътчинсън преди повече от година на 21 октомври 2021 г., докато снимаше сцена за независимия уестърн в ранчо близо до Санте Фе. По време на репетиционната сцена бе ранен и режисьорът Джоел Соуза, който оцеля след раните си.