Автор
Ева Григорова

Гуинет Полтроу в съда: Мислех, че сблъсъкът е сексуално насилие

Гуинет Полтроу твърди, че първоначално е помислила, че мъжът, който се блъсна в нея по време на инцидент на ски през 2016 г., се опитва да я нападне сексуално.

Актрисата от “Железният човек“ застана на свидетелската скамейка, за да обясни своята гледна точка за инцидента.

Тя твърди, че първоначално е чула “странно шумолене“ зад себе си, докато карала ски в курорта Deer Valley, според TMZ.

View post on Instagram
 

След това Полтроу заяви, че е замръзнала и се е разстроила, когато скиорът – който по-късно беше разкрит като д-р Тери Сандерсън – се приближил отзад и бутнал ските си между краката ѝ.

“Карах ски и две ски влязоха между ските ми, принуждавайки краката ми да се раздалечат“, разказва тя. “И тогава се появи тяло, което ме притискаше.“

След като основателката на Goop, заяви че смята, че е била сексуално насилвана, адвокатът на Сандерсън, Кристин ВанОрман, отхвърли нейното изявление.

“Той натискаше ли те?“ попита тя. “Какво те накара да мислиш, че е сексуално насилие?“

Полтроу обясни, че това е била бърза мисъл, която е минала през главата ѝ, добавяйки: “Имаше странен шум от сумтене и тяло зад мен, така че се опитвах да разбера какво се случва. Умът ми се въртеше много бързо.”

View post on Instagram
 


През януари 2019 г. Сандерсън заведе дело срещу Полтроу, твърдейки, че е карала ски “извън контрол“ на 26 февруари 2016 г., когато се натъкнала на него и го оставила сам да се погрижи за нараняванията си.

По това време той твърди, че звездата е била разсеяна и е карала твърде бързо, като го е съборила силно, нокаутирала го и му е причинила мозъчна травма, четири счупени ребра и други сериозни наранявания“.

След това Сандерсън твърди, че Полтроу просто е станала, обърнала се е и е избягала със ските.