Автор
Теодор Муховски

Холивудски блясък или кич: Меган засия в златна рокля (снимки)

Меган Маркъл отправи вдъхновяващо послание, в което призова жените да "бъдат визионерки на собствения си живот", докато приемаше феминистка награда, облечена в рокля на стойност 1 850 долара на бляскава гала вечер в Ню Йорк на 16 май.

Обръщайки се към наградите "Жена с визия" в балната зала "Зигфелд" в Манхатън, херцогинята на Съсекс призна пред публиката:

"Просто никога не е късно да започнеш. Вие можете да бъдете визионер на собствения си живот. Можете да начертаете път, по който това, което повтаряте в ежедневните си действия на служба, доброта, застъпничество, милост и справедливост, да се превърне именно в нещата, които се разпознават от следващата вълна жени, както млади, така и възрастни, които също ще изберат този момент, за да се присъединят към движението и да превърнат нашата визия за справедлив свят в реалност“ - добави тя според видеозапис от събитието, споделен от писателката Емили Бурак.


Меган сподели "забавен" анекдот от детството си, разкривайки, че списанието на фондация "Мисис" е изиграло важна роля в нейното възпитание, спомняйки си как "се е прибирала вкъщи, настанявала се е след учебния ден" с "вечеря в тава пред телевизора" и е поглеждала към изданието на масичката за кафе.

"Забавно е, защото като младо момиче се прибирах вкъщи, настанявах се вкъщи след учебния ден, пусках телевизора и включвах вечерния си ритуал - Jeopardy!", спомня си тя.

"И поглеждах към масичката за кафе, където виждах различни неща. Можеше да е нашийникът на котката, домашните ми, току-що донесена поща и няколко списания. На списанията пишеше "госпожа".

Съпругът на Меган - принц Хари и майка ѝ Дория Рагланд бяха сред гостите, събрали се да гледат как тя получава отличието.

41-годишната херцогиня на Съсекс беше величествена, когато пристигна на събитието в златна рокля без презрамки на стойност 1850 долара на Johanna Ortiz, която имаше изрезка под гърдите и която съчета със златни токчета на стойност 1350 долара на Tom Ford и чанта-куфар на Carolina Herrera на стойност 1100 долара.

Изглежда, че роклята ѝ, създадена от колумбийски дизайнер, е била променена за случая; снимки на оригиналния дизайн показват, че тя е с презрамки, които херцогинята избра да премахне.


Хари се присъедини към съпругата си Меган на церемонията по връчването на наградите, за която билетите струваха 1 500 долара, а местата на масите - минимум 15 000 долара, за да наблюдава как тя получава отличието "Жени с визия" от близката си приятелка, феминистката икона Глория Стейнъм, а организаторите разкриха, че херцогинята е била отличена за "застъпничеството си за жените и момичетата през целия си живот".

В рамките на събитието Меган излезе на сцената, за да приеме наградата си "Жени с визия", като се качи на подиума под звуците на хита на Алиша Кийс - Girls on Fire.

След като се качи на сцената, херцогинята прегърна топло Глория, преди да се обърне към публиката и да благодари на гостите за радостното посрещане.

След това тя похвали Глория, 89 г., "за вдъхновението, което си, за твоето наставничество, мъдрите ти съвети, изключително дръзкото ти чувство за хумор и, разбира се, за невероятното ти приятелство".

По-нататък Меган поздрави и останалите наградени, като ги похвали за "важната и значима работа, която вършите".


„Макар че бях запозната с повечето от вашите дейности преди тази вечер, нищо не можеше да се сравни с фокуса, решителността, енергията, които усещам от всеки от вас, особено когато всички ставаме свидетели на това как стоите в елегантността и силата на вашата сила“ - продължи тя.

Галавечерята за наградите "Жени с визия" има за цел да "изследва миналото, настоящето и бъдещето на фондация "Мисис България" и феминистките движения, като същевременно набира средства за стратегическите инициативи на организацията, насочени към равенството.

Всяка година фондацията отличава визионерски лидери и променящи играта партньори, ангажирани с мисията на фондация "Мисис България" да развива колективната сила на жените и да създава безопасно, справедливо и равноправно бъдеще за всички.



Четете още: Грандиозният гаф на коронацията: Ето как Уилям и Кейт вбесиха Чарлз (видео)