И Йоана Буковска пусна снимка насинена, но ето какво последва

08 декември 2022 | 14:01
1814
2
снимки: Facebook
2

Темата за насилието над жени е особено актуална през последните дни. Повод за тази тенденция бяха шокиращите кадри, които актрисата Диана Димитрова публикува в социалните мрежи и съобщи, че преди 5 години е станал жертва на физически тормоз по време на снимките на сериала "Откраднат живот". Актрисата сподели, че колега от екипа на продукцията си е позволил да я насини и дори стигна по-далеч в обвиненията, като заяви, че той е искал да я убие и я ритнал в лицето. Разбира се, лицето, за което говори Димитрова, е мъж, но така и не разкрива кой е, тъй като в момента тече разследване по случая. 

Какво точно се е случило и с кого Диана е имала пререкания, прераснали в побой над нея, няма официални сведения. Надяваме се съвсем скоро случаят да бъде изяснен с официално обръщение, но дотогава можем само да гадаем за подробностите. 

Междувременно друга звездна българска актриса публикува кадри с насинено лице и това разбуни духовете. Йоана Буковска публикува снимка в близък план на лика си, който е разкървавен. Публикацията е придружена и от дълго послание, което гласи следното:

"Искам да покажа истинското лице на израза "Бий ме - обичам те!" Този израз, придобил статута на анекдот, има чудовищно, а не смешно звучене. Искам да върнем истинския смисъл и тежест в тези думи, когато ги срещаме в бъдеще.

Защото ако нещо страшно е станало смешно, значи то е толкова често срещано в обществото ни, че е станало част от всекидневното зло, което приемаме с доза примирение и с времето развиваме емоционална резистентност - то вече не е проблем, а ежедневие и затова ни остава само да му се присмиваме горчиво, докато живеем с него…".

Минути след поста на Буковска, в медиите имаше широк отзвук, който определено разгневи актрисата, тъй като снимката и посланието към нея, които е публикувала в профила си във Фейсбук не са отражение на личния ѝ живот, а са част от кампанията, в която участва тя "Не си сама".

И разбира се, отговорът на Йоана към медиите, разпространили невярна информация не закъсня. Ето какво сподели тя вчера и успя с няколко изречения да постави всички на място и да каже истината недвусмислено:

"Уважаеми "ЖУРНАЛИСТИ" от популярни онлайн "МЕДИИ", професията ви ИЗИСКВА да цитирате точно откъде е кадърът, заедно с препечатката на думите ми, взет от личната ми стена, за да запълвате сайта си - ТЕ СА ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯ СРЕЩУ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ #НЕ СИ САМА.
Явно не сте информирани, че тази инициатива тече от 14 ноември 2022 , с лицата на 5 актриси, които безвъзмездно участват, за да подкрепят каузата, щом ДЕЗИНФОРМИРАТЕ аудиторията си, обвързвайки този кадър, извън контекста на създаването и популяризирането му, с личната история на актрисата Диана Димитрова, която НЕ Е част от тази кампания." 

Четете още: Новият величествен провал: Съсипаха Меган и Хари от подигравки


Още по темата

Коментари

2 Обективна
  09 декември 2022 | 09:19 отговор
 

По повод на боя над г-ца Диана Димитрова, ако въросният бияч я е шутирал с цялата си мъжка сила и искал да я убие, това лице щеше да бъде размазано, или поне окото й да е затворено от мъжкия юмрук или шут, който е получила. Странно, че на другия ден след такъв бой е продължила снимките на филма. Аз съм виждала бити жени (за радост не много), които колкото и да се мъчат да прикрият синините си с дебел слой грим, следите от боя си личат и седмици след това. Не мога да повярвам, че човека с когото са имали химия, правили любов, просто ей така ще се нахвърли да я бие, та дори да я убива. Освен ако този човек не е бил предизвикан - не е докаран да лудост, за да й посегне. А това, че 30 човека са гледали и никой не я е защитил, потвърждава моята версия, както и на мн други, че си е получила заслуженото, особено ако е истина това с намесата на дъщерята на мнимия бияч, който тя упорито премълчава. Според мен това лице (Диана Фимитрова) е провал за кампанията срещу домашното насилие. Защото така се остава с впечатление, че масово битите жени лъжат и манипулират и никой няма да им повярва, още повече да ги защити. А те за разлика от г-ца Димитрова не могат да си покажат лицето навън, срам ги е да отидат на работа, а не като въпросната актриса, да развиват успешна кариера още от втория ден след побоя.

 
1 Мима
  09 декември 2022 | 00:40 отговор
 

Жалко,за всичко това!Нооо,защо сега?След цели пет години?

 

Добави Коментар

Най-четени