Автор
Ева Григорова

Кошмарът на крал Чарлз III: И принц Андрю ще издава книга?

Смята се, че принц Андрю преговаря с няколко американски автори за написването на бомбастична автобиография.

Източници, близки до херцога на Йорк, описват мемоарите като Spare 2.0 след противоречивата книга на принц Хари, Spare.



Говори се, че опозореният херцог вярва, че една автобиография може да му позволи да изясни нещата след скандала с Джефри Епстийн.

Последният му голям опит да го направи това бе прословутото интервю за BBC Newsnight през 2019 г., когато принц Андрю се провали зрелищно. Този път обаче херцогът вярва, че ще има по-голям контрол с книга.

Източник каза: “Андрю беше оригиналният втори и има много материал. В сравнение с Хари, той има много по-голяма дълбочина на историята, от която да черпи.”

„Написването на книга ще му даде възможност да обясни напълно връзката си с Джефри Епстийн. Освен това книгата би показала и завладяващо вникване във вътрешната работа на кралското семейство и техните взаимоотношения.“

Предполага се, че Андрю е в дискусии с американската писателка и водеща Дафне Барак, която е написала биографиите на Ейми Уайнхаус и бившия министър-председател на Пакистан Беназир Бхуто.



Твърди се, че две водещи издатели се интересуват от автобиографията на херцога, който миналата година сключи извънсъдебно споразумение с обвиняващата го в сексуално насилие Вирджиния Джуфре

Книгата има и потенциала да се превърне в изгодна сделка за Андрю, който вече е споделил на свои приятели, че не е получил наследство от кралицата. Финансовият натиск върху него може да бъде увеличен от плановете на крал Чарлз да намали кралското финансиране, което може да доведе до изгонването м“ от дома му в Уиндзор, Royal Lodge, освен ако не може да си позволи да плаща скъпата поддръжка.

Източник близък до херцога каза: „Андрю трябва да намери начини да прави пари и да се издържа.”