Автор
Теодор Муховски

Краят на една ера: Елтън Джон изнесе прощалния си концерт и разплака света с тези думи за Джордж Майкъл (снимки)

Феновете приветстваха закриващото изпълнение на сър Елтън Джон, който изнесе последното си шоу в Обединеното кралство, преди да организира звездно афтърпарти.

Последното изпълнение на сър Елтън Джон в рамките на турнето в Обединеното кралство беше приветствано от феновете като "най-добрия хедлайнер на Гластънбъри в историята", след като той закри шоуто на в неделя вечерта.

76-годишният звезден певец излезе със сълзи на очи на сцената "Пирамида" в Гластънбъри за последния концерт в Обединеното кралство от прощалното си турне Farewell Yellow Brick Road.



Стотици хиляди се събраха в Уорти Фарм и милиони зрители гледаха сбогуването на Елтън, като феновете определиха изпълнението му като триумфално.

Елтън изнесе двучасовия сет, в който участваха четирима специални гости.

Концертът беше наблюдаван от съпруга му Дейвид Фърниш и техните деца, както и от приятели на знаменитостите, сред които Дейвид Уолямс и Spice Girls, за които се съобщи, че ще се присъединят към него на бляскавото афтърпарти след концерта.

Звезди, сред които бяха Пол Маккартни, Тарон Егертън и Андрю Гарфийлд, също бяха забелязани зад кулисите да наблюдават шоуто, преди да се включат в празника на Елтън след шоуто.

Единственото разочарование за някои беше, че имаше звезди, за които се говореше, че ще пеят в дует с легендата, но не се появиха на сцената.

41-годишната Бритни Спиърс трябваше да изпълни песента си Hold Me Closer с Елтън по време на шоуто, но тя така и не дойде.

Елтън също така обяви, че сам ще изпее частта от песента на Dua Lipa, Cold Heart, тъй като тя също не успя да се включи.

В началото на шоуто Елтън излезе на сцената в златист костюм, след което седна на пианото, докато фойерверките избухваха, преди да каже, че никога не е мислил, че ще свири на фестивала в толкова специално и емоционално шоу.

Попзвездата свали прочутите си очила с червен цвят, за да избърше сълзите си, докато музикалните му гости му отдаваха почит на сцената.

Той откри сета си с Pinball Wizard, след което изсвири The Bitch Is Back, а после каза: "Никога не съм мислил, че някога ще свиря на Гластънбъри, а ето ме тук. Това е много специална и емоционална вечер за мен, защото може би това е последното ми шоу в Англия, така че искам да се забавлявате много.“

След това той се включи в концерта на Bennie And The Jets и Daniel, които събраха многобройна публика на сцената на Pyramid Stage.

Към сър Елтън Джон се присъединиха Джейкъб Луск от "Гейбриълс" и Лондонският обществен госпъл хор за Are You Ready For Love?

След това към него се присъедини Стивън Санчес за изпълнение на песента Until I Found You.

След това сър Елтън приветства фронтмена на Killers Брандън Флауърс, който излезе на сцената в червено сако, като двойката изпълни Tiny Dancer.



Номинираната за награда "Брит" певица Рина Саваяма излезе на сцената заедно с него, за да изпълни Don't Go Breaking My Heart.



Пред огромната тълпа той изпълни и хитовете Goodbye Yellow Brick Road, Your Song и Candle In The Wind.

Британският гигант посвети предпоследната си песен Don't Let the Sun Go Down on Me на покойния Джордж Майкъл на 60-тия рожден ден на певеца, като каза: "Днес е много специален ден, чудех се как да подходя към него.



"Един от най-фантастичните британски певци и автори на песни беше Джордж Майкъл. Той беше мой приятел, беше ми вдъхновение, а днес щеше да е 60-ият му рожден ден, затова искам да изпълня тази песен в негова памет. Цялата музика, която той ни остави, е толкова прекрасна. Това е за теб, Джордж“.

Деби Хари от Blondie носеше черна мини рокля с пайети и подходящо сако, под което имаше черна тениска.

Американската певица носеше черни кожени ботуши над коляното и футуристични огледални слънчеви очила с тъмна козирка, докато излизаше на сцената с групата.



Blondie започнаха сета си с хита One Way Or Another и откриха изпълнението със статично жужене на задния екран, но някои от зрителите в залата и гледащите у дома твърдяха, че не са успели да чуят изпълнението.

Деби излезе на ръба на сцената, за да разгорещи още повече тълпата, докато те изпълняваха Rapture, в който имаше интензивни китарни рифове.

Тя каза на публиката: "Имаме дълъг опит с вас, така че ви благодаря много за това".

Въпреки това много посетители на фестивала и зрители пред малките екрани заявиха, че трудно са чули изпълнението на групата.

"Блондинката не звучеше добре, не я чувах!", оплакваше се фен в Twitter.

Друг сподели от публиката: "Звукът е ужасен тук за Blondie, подгряващата музика е твърде силна и не се чуват вокалите."

Докато друг телевизионен зрител написа: "Ще оглушея от това, че телевизорът ми не работи. Почти не ги чувам."

"Blondie, не те чуваме, скъпа", написа друг в Туитър.

Софи Елис Бекстор изглеждаше сензационно, когато се качи на сцената на Пирамидата по време на петия ден на фестивала Гластънбъри по-рано през деня.


Четете още: Да или не за тази визия: 70-годишната Макрон предизвика смут с късата си рокля (снимки)