Автор
Теодор Муховски

Любимата придворна на Елизабет II за брака на Меган и Хари: Това ще завърши трагично, помнете думите ми

Ексклузивна книга на разследващия журналист Том Бауър „Отмъщението: Меган, Хари и войната между Уиндзорите“ беше издадена по-рано тази година. В нея се разкрива истината за отношенията на Хари и Меган. Книгата се позовава на информация от 80 души, които познават двойката лично.

Едно от най-интересните разкрития дойде от покойната придворна дама на кралицата, лейди Сюзън Хъси, преди сватбата на Хари и Меган през 2018 г. Говори се, че лейди Сюзън е направила коментара няколко месеца преди двойката да се ожени, на обяд, с група театрални ръководители.

Бауър пише: „Докато обсъждаше възможността Меган да бъде свързана с Националния театър след сватбата, Хъси стана неочаквано сериозна за бъдещето на двойката. „Всичко това ще завърши със сълзи“, предупреждава тя. "Запомнете думите ми."



Лейди Сюзън беше ценен член на вътрешния кръг на покойната кралица и се смяташе за един от най-скъпите ѝ приятели.

Когато принц Уилям се роди през 1982 г., тогавашният принц и принцеса на Уелс избраха да почетат лейди Сюзън, като я направят една от кръстниците на Уилям.

Тези, които също бяха включени в състава, бяха гръцкият крал Константин II, принцеса Александра, херцогинята на Уестминстър, Нортън Начбул, 3-ти граф Маунтбатън от Бирма и наставникът на крал Чарлз, сър Лорънс ван дер Пост.

Лейди Сюзън беше дългогодишна придворна дама на Нейно Величество, но първоначално се присъедини към Кралското домакинство през 1960 г. като човек, който помага при писането на писма. Тя бързо се издигна в йерархията и стана една от най-близките приятелки на кралицата.



Лейди Сюзън е най-малката дъщеря на 12-ия граф и графиня на Уолдегрейв и е била омъжена за председателя на Управителния съвет на Би Би Си Мармадюк Хъси от 1959 до 2006 г.

От дама-командир на Кралския викториански орден, през 2013 г. тя е повишена в дама Голям кръст на Кралския викториански орден.

Лейди Сюзън е отличена и с кралския медал за дълга и вярна служба на кралица Елизабет II.

Нейно Величество лично помоли лейди Сюзън да седне до нея в колата ѝ, когато пристигна на погребението на принц Филип през април. Наскоро тя беше заснета да присъства на държавната погребална служба на кралицата в Уестминстърското абатство на 19 септември.



След смъртта на монарха се очаква много от придворните дами скоро да се пенсионират, тъй като вече са на 80 години. Въпреки че покойната кралица имаше редица близки приятели в престижната роля, се прогнозира, че новата кралица няма да последва стъпките на свекърва си.

И Камила, и принцесата на Уелс бяха попитани дали биха искали да назначат свои дами, когато се оженят за кралското семейство, но и двете избраха да не го правят. Тази модернизация е в пълен контраст с кралските жени от старите времена, които са използвали или продължават да използват придворни дами, тези в списъка включват Даяна, принцесата на Уелс, принцеса Александра и херцогинята на Глостър.

Четете още: 8 факта, които не знаете за Леонардо ди Каприо