Автор
Ева Григорова

Мадона: Все още не знам как да бъда майка и да си върша работата

„Да израснеш с майка като мен е предизвикателство“, каза 64-годишната поп икона, която е главно действащо лице на кориците на три различни европейски издания на Vanity Fair.

„Това беше най-трудната, най-трудната битка.“ - допълвя тя.

Мадона има шест деца: дъщеря Лурдес, 26, която е от връзката ѝ с Карлос Леон, син Роко, 22, от бившия ѝ съпруг Гай Ричи, Дейвид, 17, Чифундо „Мърси“, 16 и близнаците Естере и Стела, 10, които тя осинови от Малави.

„Днес все още ми е трудно да разбера как да бъда майка и да върша работата си“, разкри певицата.

„Защото, който и да си, да имаш деца и да ги отглеждаш е изкуство. И никой не ти дава ръководство. Трябва да се учиш от грешките си. Това е професия, която изисква много време. И това е изтощително, защото никога няма почивка.”

Носителката на Грами споделя, че изпитва голямо удоволствие да види как „всеки от тях е открил собствената си креативност и автентичност”.


„Никога не съм насърчавалa дъщеря ми Лола да прави музика или сина ми Роко да рисува. Но винаги съм им показвала изкуството, музиката и съм щастливa, че са намерили начини да изразят себе си. Уважавам ги и се възхищавам на това, което правят.”

Мадона, чиято собствена майка е починала на 30-годишна възраст от рак, когато тя е била само на пет, казва, че „голяма част от щастието ѝ“ идва от нейните деца.

По-рано тази седмица звездата от „Евита“ обяви, че ще започне турне, наречено Celebration. То ще бъде в чест на нейната кариера, която продължава вече над четири десетилетия. Турът, който ще обиколи 35 града, започва на 15 юли в Rogers Arena във Ванкувър.