Мария Бакалова за първи път в живота си на корица на списание (снимки)

Мария Бакалова ни зарадва с поредната впечатляваща новина около себе си и успеха, който предизвика с ролята си във филма "Борат" 2.

Първата българска актриса, номинирана за "Оскар", изгря на корицата на престижното списание Glass Magazine. Това е първото чуждо издание, чиято корица българката украсява със собствения си лик. Сесията е дело на световноизвестния фотограф Джоузеф Синклер.

View post on Instagram
 

С новината се похвали лично самата Мария от профила си в Инстаграм с думите: "Здравейте! Толкова съм щастлива да споделя с вас първата си корица. Благодаря на Glass Magazine и всички невероятни хора, които работиха с мен през този ден - за страхотното време и прекрасното интервю", написа тя.

От Glass Magazine пък не пестят суперлативи към нашето момиче: "Българската актриса Мария Бакалова направи пробив като никой друг. Участвайки заедно със Саша Барън Коен в един от най-скандалните и обсъждани филми на 2020 г. - "Борат 2", Бакалова спечели сърцата на мнозина с ролята си на Тутар Сагдиев - непокорната дъщеря на Борат", пишат от медията.

View post on Instagram
 

В интервю за списанието Бакалова описва образа на героинята си така: "И все пак отвъд смешките и ахканията имаше важни уроци, които трябваше да се извлекат от персонажа: "като важността на това да бъдеш независим, да бъдеш смел, да рискуваш. И затова за мен тя не беше някакво глупаво момиче: тя не е образована, защото не е имала възможност да получи образование".

Мария Бакалова стана първата българка, номинирана за "Оскар" в категорията най-добра актриса в поддържаща роля. За златната статуетка тя ще се съревновава с Глен Клоуз за "Елегия Хилбили" (Hillbilly Elegy), Оливия Коулман за "Бащата" (The Father), Аманда Сайфред за "Манк" (Mank) и Юн Ю-джун за "Минари" (Minari).

View post on Instagram
 

Четете още: Наше момиче с номинация за Оскар. Ние я спукваме от критики. Как пък веднъж не се зарадвахме на чуждия успех?!