Автор
Ева Григорова

Нова скандална книга: Хари се страхува от принц Джордж

Тази сутрин Великобритания отново осъмна с книга посветена на кралското семейство. Тя носи заглавието Courtiers: The Hidden Power Behind The Crown или Придворни: Скритата сила зад короната.

Неин автор е Валентин Лоу, а книгата бе публикувана от The Times. В нея отново има любопитни разкритие относно живота на херцога и херцогинята на Съсекс в Обединеното кралство.



Ето и пет от бомбастичните твърдения, подробно описани в новата книга.

1. Принц Хари се страхувал, че ще стане “незначителен“, когато племенникът му Джордж навърши 18 години

Принц Хари се опасявал, че ще стане "незначителен", когато принц Джордж навърши 18 години, споделя източник, цитиран в новата книга.

Херцогът на Съсекс вярвал, че разполага с ограничено време, за да промени нещата, докато неговият племенник, който сега е втори по ред за онаследяване на трона, не навърши пълнолетие.

„За него тази цел имаше срок на годност. Беше фиксиран [върху] това“, твърди източникът.

„Той често се сравнявал с чичо си [принц Андрю]. Казваше: „Имам това време, за да направя впечатление. Защото мога“.

“Той наистина мислеше за това като „Имам тази платформа сега, за ограничен период от време. Искам да вървя напред“ - казва още той.

Един откъс гласи: „Те (кралският персонал) му казаха: „Можеш да имаш влияние и в четиридесетте, петдесетте си години, дори по-дълго. Стига да поставиш правилните основи сега.“


2. Хари отказал да се срещне с Уилям заради кризата помежду им

Принц Хари отказал да се срещне с принц Уилям, за да обсъдят лошите отношения на семейство Съсекс с другите кралски особи, защото бил „загрижен“, че опитът за изграждане на мост между двамата ще изтече в пресата, твърди г-н Лоу.

Твърди се, че новият принцът на Уелс е осъзнал колко нещастни са Меган и Хари, когато е видял коментарите, които са направили те в документалния филм на ITV „Harry & Meghan: An African Journey“, който беше излъчен през октомври 2019 г.

Именно тогава той се опитал да уреди срещата, се твърди в книгата „Courtiers: The Hidden Power Behind The Crown“.

Хари обаче я отхвърлил, а няколко месеца по-късно семейство Съсекс се премести в чужбина, като се позова на липсата на подкрепа от кралското семейство.



3. Меган „заплашила да зареже Хари, ако той не обяви публично връзката им“

Меган Маркъл заплашила, че ще се раздели с принц Хари, ако той не обяви публично, че тя е негова приятелка, се твърди още в книгата.

Тя съдържа много данни за първите дни на Меган и Хари заедно, преди връзката им да бъде официално потвърдена през ноември 2016 г., само няколко месеца след срещата им през юли.

Книгата гласи: „Изправен пред тълпи журналисти, които се стремят да проучат всеки аспект от живота на Меган, Хари реши да защити приятелката си. Меган междувременно му каза, че ако не направи нещо по въпроса, тя ще прекъсне връзката.”

Източникът на книгата сподели: „Тя казваше: „Ако не дадеш изявление, потвърждаващо, че съм твоя приятелка, ще скъсам с теб.“ Хари беше в паника."

„Друг източник пък разкрива: „Той беше отчаян, казвайки „Тя ще ме зареже“.



4. Кралицата призовала „грубият“ Хари да бъде „твърдо поставен на мястото си“ след огромен скандал

В бобмастичната книга се твърди още, че принц Хари е бил извикан от кралица Елизабет II, след яростен скандал преди сватбата му с Меган.

Организирането на сватбата на херцога и херцогинята на Съсекс било „особено стресиращо“ със спорове за графика и караници по различни теми, пише г-н Лоу.

Един от най-сериозните спорове избухнал относно уговорките да се пробва тиарата на кралицата. Разправията дори довела до извикването на Хари при Елизабет II.

Източник на Лоу твърди, че Хари е бил „откровено груб“ и е бил „твърдо поставен на мястото си“ от Нейно Величество.



5. Меган Маркъл: „Не мога да повярвам, че не ми плащат за това“

Херцогинята на Съсекс не била доволна, че не ѝ плащат по време на 16-дневно кралско пътуване до Австралия, Фиджи, Тонга и Нова Зеландия през 2018 г., твърди г-н Лоу.

Двойката беше доста популярна по време на турнето, като огромни тълпи се събраха да ги видят, докато посещаваха страните и присъстваха на впечатляващите 76 ангажимента.

Книгата твърди, че Меган, която се омъжи за Хари през май 2018 г., „се радвала на вниманието“, което получавала, но не разбирала смисъла на кралските посещения.

„Въпреки че се радваше на вниманието, Меган не успя да разбере смисъла на всички тези разходки, ръкувайки се с безброй непознати.“ се казва в изданието.

Цитирайки неназовани членове на персонала, книгата твърди, че Меган е била чута да казва: „Не мога да повярвам, че не ми плащат за това“.