Автор
Ева Григорова

След тежката раздяла с Векилска, Симо с нова млада хубавица

Най-после щастието кацна на рамото на радиоводещият Симеон Колев. Изглежда, че драматичната му раздяла с тв водещата Мариана Векилска вече е зад гърба му.

Симо грее от щастие и сам се похвали, че има нова приятелка. Тя се казва Йоанна и не е познато лице в медийното пространство. Самият Колев се похвали, че двамата вече живеят в неговия апартамент в София. Той и русокосата по-млада хубавица се радват на млада и безоблачна връзка.

View post on Instagram
 

След развода с Мариана, Симеон дълго време беше без жена до себе си. Двамата се разделиха през 2019 година след 12-годишен брак, а главният инициатор на развода беше Векилска. Тогава радиоводещият призна, че е съсипан и дори посещава психолог, за да превъзмогне болката, депресията и разочарованието краха на брака си.

„Раздялата с Мариана за мен беше трудна, драматична и унизителна. Приех я като най-големия си личен провал. Беше подценена съвкупност от лична болка. Но постепенно си дадох сметка, че не мога да се сърдя на пълнолетен човек за това, че е взел решение“, призна Симо след развода им.

Когато Векилска решила да напусне дома им, най-тежко това се отразило на общия им син Момчил, както и на дъщерята на Мариана от предишния ѝ брак.

View post on Instagram
 

„Момчил беше на 10, а Габи беше втора година студентка в Холандия и излизаше от една много трудна връзка. Аз минах през всякакви периоди след разпадането на брака ни – на обвинения, на съжаления, на самосъжаление, но трябваше да остана цял, защото нося отговорност пред себе си и пред двете деца“, разказва Симо.

От разстоянието на времето в главата му продължавали да кънтят последните думи на голямата му любов, с които го „шамаросала“ на изпроводяк. „Мариана ми каза: „Симо, мерси, ама чао!“.
Трудно се живее с такъв човек. Няма да забравя и друго нейно изречение на тръгване: „Ти си перфектният мъж и това е най-големият ти проблем“, спомня си с болка Колев. Най-ужасният момент за него обаче дошъл няколко месеца след раздялата. Наложило му се да тръгне на терапевт, защото отключил сериозни проблеми. Адът продължил повече от година, през която получавал паник атаки.

След развода с Мариана, двамата логично не били в добри отношения и не успели да бъдат поне приятели.
Но времето лекува – напоследък двамата започнали да си общуват по-нормално и спокойно. Явно появата на новата жена до Колев го е успокоила.

49-годишната Векилска пази упорито в тайна дали има човек до себе си след развода с Колев.

След работеше като чиновник в Брюксел, Мариана се завърна у нас и вече близо 3 години води собствено предаване в ефира на БНТ – „България в 60 минути“. Общият им син със Симо живее все още при нея, но през този юни навършил пълнолетие. Щерка ѝ Габриела от първия ѝ брак с футболиста Георги Донков също се завърна у нас след студентството в чужбина.