Автор
Теодор Муховски

Тежки последици: Вече е известна точната причина за смъртта на Лиза Мари Пресли

Лиза Мари Пресли, единственото дете на Елвис Пресли и Присила Пресли, почина през януари 2023 на 54-годишна възраст.

Токсикологичният доклад разкрива, че непосредствено след смъртта си Лиза Мари Пресли е имала в организма си опиоиди и друг вид медикаменти.

Певицата и автор на песни е имала "терапевтични нива" на оксикодон в кръвта си, както и втори опиоид, известен като бупренорфин.

Бупренорфинът може да се предписва за облекчаване на болката, а също така се използва за лечение на опиоидна зависимост. Докладът показва и следи от кветиапин в организма ѝ, който е антипсихотично лекарство.



Съдебният лекар потвърди, че в дома на Лиза Мари не са открити наркотици, когато тя беше откарана в болница през януари, след като парамедици ѝ направиха изкуствено дишане в дома ѝ. Тогава беше съобщено, че е възможно тя да е получила сърдечен арест.

В доклада на съдебния лекар на окръг Лос Анджелис точното състояние е обозначено като последици от запушване на тънките черва. При аутопсията е посочено, че опиоидите в организма ѝ не са допринесли за смъртта ѝ.

Според аутопсията "обструкцията е била под формата на задушено тънко черво, причинено от сраствания, които са се развили след бариатрична операция преди години. Това е известно дългосрочно усложнение на този вид хирургия".

След смъртта на Лиза Мари семейството ѝ е въвлечено в яростна вражда за имуществото ѝ.

В момента те са постигнали споразумение, като майка ѝ Присила Пресли заяви, че Елвис Пресли "би се гордял" с нея и внучката ѝ Райли Киоу за уреждане на доверието към Лиза Мари.

Според People след постигането на споразумението Райли ще даде на Присила еднократно плащане на стойност 1 млн. долара, както и 400 хил. долара за покриване на съдебните ѝ разходи.

View post on Instagram
 

Твърди се, че правните въпроси са напълно решени и според съобщенията двойката вече е в добри отношения.

Наскоро Райли отдаде почит на майка си и покойния си брат Бенджамин Киоу, след като получи първата си номинация за награда "Еми".

В Инстаграм 34-годишната жена сподели снимка на брат си, който прегръща Лиза Мари. Тя написа: "Липсвате ми и двамата", като добави емотиконка с червено сърце. Бенджамин се самоуби през 2020 г. на 27-годишна възраст.