Срещу хейътрите и подмазвачите: Азис и Теди Духовникова защитиха Мария Бакалова

След като стана ясно, че българката Мария Бакалова е номинирана за "Златен глобус", в родното интернет пространство заваляха стотици коментари.

От това, че филмът "Борат 2" не струва, през това, че Бакалова е имала късмет и така е спечелила номинацията си. За щастие имаше и такива, които застанаха на нейна страна. Сред тях бяха и две известни имена: Азис и Теди Духовникова.

Кралят на фолка разкри, че толкова много се е развълнувал при новината за номинацията, че дори се е разплакал. Той сподели още, че разбира позицията, в която Мария е попаднала и че той също е критикуван за множество аспекти от своята кариера.

View post on Instagram
 

"Нищо, мило мое момиче. Ние сме до теб!Хората, които те ценят и радват на успеха ти! Не сме никак малко!
Нима не си очаквала цялата тази омраза ?! Разплаках се. Номинация за “Златен глобус”Повечето биха казали, че аз пък нямам никакво право да ти се радвам, защото нали съм циганин, ние си нямаме държава. Е да де, ама душичката ми се сви и очите сами заплакаха, когато разбрах за теб. “Хората”, които намират за нормално да те “ учат” как правилно да говориш английски или ги е срам от теб са същите тези, които ми обясняват как да изглеждам по бял, с по-къса брада, по-слаб , по-обезкосмен или да не използвам цялата техника на гласа си щото щяло да звучи по-яко без нея.Горе главата, талантливо и красвио момиче! Аз съм все още тук, защото нямам твоя късмет. Целувам те" - написа Азис в своя профил във Фейсбук.

Теди Духовникова пък засегна друга страна на коментарите, спрямо номинацията на българката. Духовникова забелязала, че някои представители на кино гилдията се опитват да си припишат нейния успех:

"О, не! Започнаха някакви ужасни откровения в бг фейса, кой бил първи насърчил Мария Бакалова, кой я бил окуражил, кой я бил всъщност препоръчал, кой я бил всъщност лично запознал с Юлиан Костов и после.... Недейте, наистина. Успехът на Мария Бакалова е успех на Мария Бакалова. На нейния талант и на нейната карма. Няма нужда от това.

И друго си мисля- всички, които бяха потресени от липсата на “високо качество” у Борат 2... Ами да. Може и така да е, но киното винаги е било и ще бъде някаква лична емоция, в която основната роля все пак има зрителя . То за него всъщност е измислено киното. ( нищо че част от кино дейците у нас упорито твърдят, особено напоследък, че зрителите нямат значение ) Та когато публиката се развълнува и те вземе на ръце ( а също и моментът, съдбата, политическата адженда дори, няма значение) и когато тази публика е навсякъде по света и когато и критиците усетят, че ролята ти вълнува и е в точното време на точното място- тогава с много талант и много късмет се ражда това, което днес празнуваме!
Go, go , Мария Бакалова! Голямо си вдъхновение."

View post on Instagram
 

Днес стана ясно, че Бакалова е на крачка от номинацията за "Оскар", след като попадна в списъка с имена, номинирани за награда от "Гилдията на актьорите".