Автор
Ева Григорова

В чест на кралицата: Най-после ще позволят на Хари да носи военната си униформа

В разрез с първоначалните планове, принц Хари ще носи военната си униформа на предстоящото бдение в памет на кралица Елизабет II.

На запомнящото се шествие в сряда брат му принц Уилям носеше униформа, докато Хари беше помолен да бъде с черен костюм, той все пак носеше своите медали. Сега обаче червенокосият принц ще се появи в униформата си заедно с брат си преди погребението на Кралицата в понеделник.



Близки до принца споделиха, че основният му фокус е да почете баба си, решението да му бъде позволено да носи униформата, въпреки че се оттегли като работещ член на кралското семейство, е взето без Хари да поиска промяна.

Така принцът ще се появи в целия си блясък на 17-ти септември, когато заедно с други членове на кралската фамилия ще почете паметта на покойната им баба в Уестминстър Хол.



Източник на The Daily Mirror пък сподели, че това е „нелепа ситуация“.

„Херцогът на Съсекс е служил на страната си и е много уважаван член на въоръжените сили с всичко, което е направил за ветераните“, каза той пред вестника. „Важно е всички внуци на кралицата да се чувстват добре дошли и удобно, докато скърбят заедно за любимата си баба.“



Осемте внуци на кралицата, включително принцовете Уилям и Хари, се очаква да участват в 15-минутно бдение до ковчега на баба си, което ще се проведе тази събота.

Останалите внуци на Кралицата, включително принцесите Беатрис и Юджини, Зара и Питър Филипс и лейди Луиз и Джеймс, виконт Севърн, също ще участват в бдението в Уестминстър Хол.



Не е ясно дали Хари е получил разрешение да носи военната си униформа и за погребението в понеделник.