За никого не е тайна, че Фейсбук и Инстаграм отдавна не са поле за свободно изказване и публикуване на съдържание. Съвсем възможно е да споделите с последователите си снимка или статус, които след минути, часове или дни, да бъдат изтрити по една или друга причина. Понякога това се случва с основание, друг път е напълно нелогично. И бихме определили казуса с едно от сторитата на Бела Хадид в Инстаграм по втория начин.

Тази седмица красавицата бе споделила палестинския паспорт на баща си с цел да покаже гордостта от потеклото си. Публикацията ѝ обаче беше изтрита, което вбеси супермодела. Обяснението, което Бела получила от Инстаграм, било че публикацията ѝ подбужда тормоз и насилие.

View post on Instagram
 


Тя обаче решила да не оставя ситуацията просто така и потърсила справедливост, като задала съвсем логичния въпрос: „Как така гордостта ми от корените на баща ми подбужда тормоз, насилие, агресия или може да се сметне за голо съдържание?“

Красавицата приела изключително лично този казус и заяви, че няма как Инстаграм да изтрие миналото ѝ нито да промени факта, че баща ѝ е родом от Палестина. Малко по-късно говорител от компанията даде повече яснота върху причината снимката на Бела да бъде изтрита. Оказа се, че не е приемливо да се публикуват снимки на паспорт, на които се вижда номерът на документа. В този случай обаче Бела е замъглила цифрите и Инстаграм поднесе официалните си извинения, тъй като екипът е допуснал грешка и върна публикацията ѝ отново.

View post on Instagram
 


Четете още: Джей Ло показа невиждан целулит – папараци я издебнаха!