Корея е подарила на съвременните жени от цял свят много нови открития и традиционни рецепти за красота.

Корейските тайни на красотата са не по-малко значими в света на козметологията, отколкото френските и японските технологии за разкрасяване.

Основното изискване за красотата в Корея е чистата кожа и тази философия заслужава по-широко изучаване и приложение. Европейките разбират за нея от медицински труд от 1600 г., известен като Dongui Bogam. А съвременните жени могат да благодарят на Корея за нововъведения като ВВ-крема, опаковките за крем с дозатор или изкуствените мигли, които се ползват широко по цял свят. Какви още корейски тайни могат да ни направят по-млади и красиви?

Системата 424

Четете още: Скарлет Йохансон разкри тайната на приказно красивата си кожа

Тези три цифри са ключа към сияещата и чиста кожа на корейките. Всъщност кодът се разшифрова като схема на измиване сутрин и вечер. Всеки един козметик ще ви каже, че измиването дава едновременно почистване, тонизиране и овлажняване на кожата. Корейските момичета научават това още от деца благодарение на тяхната система 424. Тя включва три стъпки:

1. Почистване на лицето с растително масло (кокосово, бадемово или друго) в продължение на 4 минути.

2. Следващите две минути са посветени на измиването с пенлив препарат.

3. Процедурата приключва с 4-минутно изплакване на лицето с вода. Първо топла, а после студена, за да се свият порите.

Ако ползват допълнително тоник, корейките не го правят като нас. Те го нанасят с достатъчно силно притискане на връхчетата на пръстите към лицето, за по-силен ефект и по-добро усвояване на продукта.

Всичко приключва с овлажняване. Преди нанасянето на овлажняващия крем или гел, корейките първо го затоплят добре в дланите си и след това го нанасят с върховете на пръстите си в посока навън и надолу.

Зеленият чай

Четете още: Напитки и чайове за отслабване и детокс

Зеленият чай е истинско чудо на природата. Трудно ще е да изброим всичките полезни ефекти, които оказва на човешкия организъм. Но антиоксидантите са най-силните съюзници в борбата срещу остаряване на кожата. И се съдържат в големи количества в зеления чай.

Корейците не се спират само на това, което вече е проучено. Наскоро са открили в зеления чай още един мощен антиоксидант – EGCG. Той се съдържа само в тази напитка и никъде другаде. В най-висока концентрация ще го намерите в листата зелен чай, отгледани на корейския остров Чеджу, който има оптимален климат за култивиране на растението. Затова най-полезните козметични препарати с екстракт от зелен чай идват именно от Корея.

Женшенът

Четете още: Магията на сексуалната енергия

Женшенът в Корея е на по-голяма почит, отколкото в другите азиатски страни. Коренът от женшен Е основна подмладяваща съставка в козметичните продукти на корейките. Той помага да се възстанови водният баланс в кожата и да се ограничат признаците на остаряване и хиперпигментацията.