Луната има четири фази, и в зависимост от тях човешкото тяло реагира по различен начин.

Ако боядисвате косата си, най-добре е да сторите това при новолуние.

След новолуние и след пълнолуние е най-добре да се почисти кожата.

Доказано е, че при пълнолуние порите на кожата се разширяват. Именно тогава една плодова хидратираща маска ще се отрази на лицето ви изключително добре.

Подходящо е поставянето на различни хидратиращи маски, защото в този период течностите се движат навътре в тялото.

Нужно е да изберете подходящи плодове, според типа кожа. При по-мазна кожа, използвайте маска от червена боровинка и слива. Това са кисели плодове, и киселинността им ще премахне излишното омазняване на кожата и ще затвори порите.

На суха кожа най-добре се отразяват прасковите, цариградското грозде и малините.

Ако сте от щастливците с нормален тип кожа, изберете грозде, ягоди, кайсия.

Хидратацията на кожата ви е гарантирана, след употреба на следните маски:

- Почистете от семките една шепа гроздови семена. Намачкайте ги. Поставете ги върху лицето за около 10 минути и след това измийте с хладка вода. Чрез тази маска ще обогатите кожата с витамини А, B и C и с фосфорни съединения.



- Смес от лимонов сок и кайсии избелва лицето. За целта пасирайте две кайсии, размесете с малко лимонов сок, до получаване на кашичка и нанесете върху лицето. Оставете да действа 20 минути, след което обилно измийте с хладка вода.

През Втора фаза на Луната е най-добре да се направят очистителни процедури. В тази фаза течностите се движат отвън навътре и добре да използваме сауна за да изхвърлим токсините от нашето тяло. През тази фаза също така е моментът за нова прическа, тъй като косата също се влияе от циклите на луната, съветват izvestni.info.

Четвърта фаза на Луната е най-подходяща за отслабване. На този принцип е и често използваната Лунна диета, при която четири пъти месечно се пият само течности, без употреба на твърда храна.