Искате да се поглезите и да си направите маникюр в козметичен салон?

Вижте няколко съвета преди да посетите студиото:

1. Помислете преди да си сложите ноктопластика. Тя може да е удобно решение ако имате чупливи нокти, но също така може и да ви навреди. Изкуствените нокти съдържат химикали, причиняващи алергични реакции, гъбични инфекции и увреждане на нокътната плочка. Затова първо опитайте да заздравите и подхраните ноктите си, а изкуствения маникюр оставете като краен вариант - няма нищо по-красиво и изискано от красивите естествени нокти.

2. Ако сте параноични на тема микроби в салона, може да си донесете собствените пособия за маникюр.

3. Да отрежем ли кутикула или не? Кутикулът служи за защита на нокътя и отстраняването му трябва да става много внимателно. Не бива да се реже надълбоко, защото може да се повредят живите клетки, които охраняват краищата на нокътя, което пък да доведе до инфекция. Вместо да изрязвате кутикула го бутнете назад с пръчица от портокалово дърво с памуче на върха. Повечето професионалисти са добре обучени как да изрязват кутикула, но ако имате притеснения, просто ги помолете да не го изрязват.

4. Харесвате вида на чистите, голи нокти? Пропуснете лака и поискайте полиране. Полирането отстранява неравностите и придава блясък, който безцветният лак се опитва да създаде.

5. Пропуснете бързосъхнещия топ лак ако не бързате. Макар, че ноктите ви ще изсъхнат по-бързо, шансът да се излющят е по-голям.

Вижте фотогалерия:

10 идеи за леопардови нокти

Нокти шедьоври

Маникюр

Маникюр

SupaNail маникюр

Черно-бял маникюр

Маникюр с цветя