Забравили сте парче сирене в хладилника и то е започнало да изсъхва и да се втвърдява?

Е, дори и да не сте, рецептата, която ще ви предложим, вероятно ще ви накара да „забравите“ едно парче още утре.

Става дума за солени хапки със сирене, гарнирани с вкусно песто. Разбира се, можетед а смените соса с каквото ви хрумне, включително паста от риба тон, тънки месни филенца, зеленчуци и други.

Най-хубавото е, че хапките могат да се съхраняват около седмица и дори са най-вкусни няколко дни след приготвянето им.

Необходими продукти за 12-15 броя:

175 грама брашно
50 грама чедър, настърган
50 грама маргарин за готвене
1 яйце
1 чаена лъжичка горчица
1 бурканче гъсто песто (или друг гъст сос по избор)
сол и пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната до 180 градуса.

Намажете с мазнина 2 малки тави за печене или 1 по-голяма.

Пресейте брашното със солта и пипера. Добавете маргарина, горчицата и сиренето към тях и разбъркайте до получаване на гладка консистенция. Постепенно изсипете и яйцето, предварително разбито, и омесете, за да се получи меко тесто.

Разточете го до дебелина от около 5-6 милиметра и поръсете с пестото. Навийте на руло и нарежете на филийки. Подредете получените резенчета в тавите и поръсете с малко прясно мляко.

Заппечете до златисто, но рулцата трябва останат твърди. След като извадите от фурната, оставете да изстинат в тавите и едва тогава извадете.