Винаги сме се възхищавали на дресьорите на кучета. Те превръщат домашните любимци в незаменими, послушни приятели, при това за цял живот.

Е, според Ейми Съдърланд от Великобритания същото обучение може да се приложи и върху любимият ви мъж. За целта обаче трябва да знаеш основните правила за дресиране.

Ето и следващото:

Браво на момчето!

Като игнорираш лошите навици на партньора си, ще му помогнеш да се отърве от тях. По същата логика обаче, ако го награждаваш за всичко добре свършено, както правят дресьорите, ще помогнеш на този тип държание да пусне здрави корени в него.

Дали е почистил колата, хвърлил е боклука или е измил чиниите – няма значение, отбележи всяка подобна постъпка с щедър израз на благодарност.

За напредък се счита дори и едно „уцелване“ на коша с пране или пък самата пералня с мръсни дрехи. Поощрение заслужава всеки малък негов жест, който върви в посоката, която ти искаш.

Според Ейми точно с дребни детайли започва промяната. И ако те започнат да се повтарят, значи крачката е направена.

Всъщност, колкото по-позитивна била тя към своя съпруг, толкова по-бързо неговите отбранителни реакции отслабнали. Той започнал да откликва по-бързо, когато трябвало да свърши нещо, а пристъпите му на недочуване станвали все по-редки.