Обикновено, когато говорим за диети, предпочитаме да казваме първо „здравословно”, и едва после да говорим за отслабване или напълняване.

Факт е, че хранителните ни навици рефлектират не само върху теглото и добрата ни форма, а и върху здравето.

Напоследък особено значение в това отношение добиха антиоксидантите – натурални вещества, които се съдържат в растителните продукти и на които се приписват почти вълшебни качества.

Смята се, че тези естествени химикали предпазват нашите клетки от свободните радикали, които са токсични и в големи количества могат да доведат до сериозни здравословни проблеми.

Антиоксидантите са както някои добре познати витамини и минерали, така и био-активните съединения в плодовете и зеленчуците.

Вече е доказано на практика, че те могат да забавят стареенето на клетките в тялото ни, което от своя страна забавя амортизирането му.

Един от най-популярните източници на тези полезни съставки е зеленият чай. За разлика от черния, той не се оставя да ферментира, а се подлага на обработка с пара. Този детайл от процеса на преработка позволява зеленият чай да запази много по-голяма концентрация на естествени антиоксиданти в листата.

Зеленият еликсир е особено разпространен в Далечния Изток, но добива все по-голяма популярност и у нас. За съжаление ние все още нямаме този силен навик да го добавяме към режима си на хранене.

Един от най-добрите начини за това е като приготвяте сутрин по-голямо количество чай, който да изпивате през деня. Независимо дали ще му добавите мляко или подсладител, той няма да стане толкова калоричен, колкото плодовите сокове в кутии.

Добър избор е и новият зелен чай на Nestea, който е със свеж вкус на ягода.

Според създателите си, той е толкова богат на антиоксиданти, колкото и питието, което си приготвяте у дома. Вкусът му обаче е подсилен с ягодова сладост за максимален ободряващ ефект.