Кандис Бушнел е автор на оригиналните текстове, дали началото на епоса Сексът и градът. В цялата му концепция е заложен уникален усет към детайлите, а домът на авторката доказва още веднъж чувствителността й в това отношение.

Екип на списание Elle Décor посети писателката в апартамента й в Ню Йорк и публикува кадри от него малко преди премиерата на втората част от киноекранизацията по сериала.

Кандис и съпругът й - танцьорът Чарлз Аскегард, живеят в сграда, строена през 1920 г., и съответно потънала в атмосферата от онези години – високи тавани, огромни камини, малки балкони с големи прозорци.

Апартаментът бил купен през 2008-ма и реставриран до почти оригиналния си вид. Сега в него се забелязват доста елементи, характерни за интериора в САЩ от началото на века, както и мебели от други епохи, които засилват приятното усещане за ненатрапчива еклектика.

Като цяло атмосферата е доста ретро, с дискретни детайли в стил арт-деко, френската революция и подобни ретро-препратки.

Всекидневната създава неповторимо усещане за спокойствие, а единият й ъгъл, превърнат в уютна библиотека, още повече засилва това.

Един от най-интересните акценти в помещението е винтидж параван, покрит с огледала, който отразява светлината от прозореца и я пренася из цялата стая.

Ориенталски детайли край камината очароват от пръв поглед, придавайки на атмосферата щипка пикантност.

Огледалото над нея е оригинална антика с изключително висока стойност:

Влиянието от Ориента се засилва в другата всекидневна, в която столовете са дървени, а около ниската маса има и малки трикраки столчета.

Кухнята на Кандис е смесица от винтидж дървени шкафове със стъклени вратички и модерни уреди и удобства.

Стените на една от тоалетните пък са покрити с репродукция на смален плакат с портрет на Бушнел, отпечатана върху хартия.

Спалнята съще е с лек ретро уклон.