Есента определено е нашият сезон за пътувания – прохладна, пъстра и далеч по-спокойна от лятото.

Този път обаче не се наложи да проучваме дълго, защото идейният екип на агенция Алма Тур отново ни се притече на помощ.

Тяхното ново есенно предложение е супер свежо, тъй като е доста екзотично и в същото време все още не особено предлагано у нас.

Става дума за една мащабна обиколка в далечна Азия:

Камбоджа, Тайланд, Мианмар

Това загадъчно и очарователно пътешествие започва от Царството на кхмерите – Камбоджа, където престоят е 3 денонощия.

Престоят е ситуиран в хотел в град Сием Рийп, столица на област със същото име. Наблизо е разположен известният Анкор Уат – най-големият религиозен комплекс в света, построен по подобие на планината Меру или, иначе казано, домът на боговете.

Анкор Уат

Комплексът е забележително красив и се счита за изключителен образец на класическата кхмерска архитектура. Запазен е доста добре, въпреки че е строен още в началото на 12 век. Посветен е на бог Вишну и е служил за погребален храм на кралете.

Отвътре стените на храма са изписани с барелефи, посветени на индуистката митология и на войните. Анкор Уат е известен особено с 2000-те Апсара танцьори, красящи храма.

Монаси пред Анкор Уат

Специалната изненада за всеки участник в пътуването до Азия е полет с балон над комплекса, а през останалото време от престоя в Камбоджа ще можете да се насладите на разходка с лодка по езерото Тонле Сап и автентична кхмерска вечеря, придружена от традиционна танцова програма.

Азиатската обиколка продължава с 2 денонощия в Тайланд, известен още като страната на усмивките и орхидеите. Това е една по-позната дестинация, но всеки, имал възможността да се докосне до нея, твърди, че завръщането тук е задължително.

Паметникът на демокрацията в Банкок

Нощувките са в Банкок, но от там ще можете да видите Аютая – старата столица на Сиам, разположена на 90 км от новата. Градът е известен с многото си старинни храмове и архитектурата си, но и с гигантскa бронзовa статуя на Буда. Тя е висока 19 метра и се намира в един от храмовете.

В тура из Аютая е включена и обиколка на някогашната Кралска резиденция.

В самия Банкок пък ще можете да видите най-популярните местни храмове, които иначе са стотици на брой. Най-значимите са свързани с огромните статуи на Буда и други религиозни символи, които впечатляват с изненадващата си мащабност.

Изглед към река и храм в Банкок

Приключението, наречено Азия, приключва с посещение в Мианмар, където нощувките са общо 4. Тук обаче няма да сте локализирани на едно място, а на няколко, кое от кое по-живописни.

Първата нощ е в Янгон – бивша столица на страната и все още най-големия град тук. Пъстрите пазари и малките чайни, разположени практически навсякъде, както и множество магнетични пагоди, са сред най-интересните акценти в града.

Дворецът Карауейк в един от парковете в Янгон

Следващата нощувка е в древния Баган, който се отличава с зашеметяващата си архитектура и тайнственост.

Изглед от Баган

Последната спирка е на езерото Инле, където престоят е 2 нощи. Тук има редица животински и растителни видове, които са абсолютно уникални и не се срещат в никоя друга точка на света.

Плаваща градина с домати, езерото Инле

От септември до ноември фестивалите тук се преливат един в друг, а и кухнята е доста специфична.

Есенното пътешествие започва на 28-ми октомври и продължава до 8-ми ноември, като полетите са без транзитни нощувки.

За допълнителна информация, посетете сайта на агенция Алма Тур - www.almatour.net.