Представете си само – в средата на октомври, докато в София температурата беше под 10 градуса, част от екипа ни прекара два дни плаж в Южна Европа, където температурата на водата беше 25 градуса…

Убедени сме, че заинтригувахме доста от вас, но вече е твърде късно за подобна авантюра дори на нашия континент.

Ако обаче имате желание за екзотична почивка в края на годината, то каталогът с новогодишните идеи на Алма Тур е пълен с горещи идеи и няма да ви разочарова. Ето и следващата:

Куба

Островната страна се намира в сърцето на Карибите и, независимо от все още комунистическото си управление, е примамлива туристическа дестинация със разнообразни възможности за морски отдих.

Известна е с невероятната си музикална култура – както казват изследователите, децата тук се раждат на музикален фон и имат вродено усещане за ритъм.

Културните традиции са уникален микс, чиито корени могат да се проследят до европейските, африканските и карибските обичаи.. Същото важи и за кухнята, в която смесицата от вкусовете на половината свят се е превърнала в неповторимо изживяване за сетивата.

Типичен кадър от Куба

Столицата на страната, Хавана, е предизвикателство за всеки турист – тук новото и старото се преливат постоянно в една почти поп-арт картина с изключително богатство от цветове, звуци и аромати.

Gran Teatro de La Habana

Капитолият зад театъра

Основният престой по време на екскурзията обаче е ситуиран в известният курорт Варадеро, наричан на испански „синия плаж”.

Плажът на Варадеро

Това е любимото място за отдих на доста популярни личности, включително най-предпочитаната дестинация от Ал Капоне.

Тук можете да се насладите на прекрасни широки плажове, разходка с джип, плуване с делфини, еднодневно пътешествие до Тринидад и още едно до Кайо Ларго – малък курортен остров, част от територията на Куба.

Изглед от плажа на Кайо Ларго

Тринидад е интересна дестинация - историческото селище е сред световните културни наследства на ЮНЕСКО.

Изглед от Тринидад

То е основано още през 1514 година и е популярно със завода си за преработка на захарна тръстика, част от който е абсолючтно автентична и е на повече от 200 години.

Тринидад

Не забравяйте още, че това е Островът на пурите и кафето - със сигурност ще можете да изживеете по съвсем нов начин впечатленията си от тях.

Пури Bolivar

Това пътуване е планирано за периода 28 декември – 02 януари и включва 1 нощувка в Париж, 2 в Хавана и 7 – във Варадеро.