Ядките са вкусна и полезна храна, която ни доставя много необходими за здравето вещества.
Хапването на ядки между храненията или добавянето им към ястията, може да ви набави полезни витамини.
Бадеми
Бадемите много често се използват за приготвянето на различни ястия, както и в сурово състояние. Изключително полезни, те съдържат разнообразни витамини. Богати са на желязо, калций, витамин Е и В2.
Кашу
Често се използва в рецепти като пиле с кашу например. Вкусът му идеално се допълва с този на пилето. Родината му е САЩ, но също така се среща и в Индия и Източна Африка. Кашуто расте по уникален начин – на дърво. Съдържа витамин А и желязо. Много здравословен избор според специалистите.
Фъстъци
Според специалистите фъстъците всъщност спадат към бобовите растения. Могат да се ядат сурови, печени, пържени или под формата на фъстъчено масло. Съдържат цинк и желязо.
Шам фъстък
Не всеки се погажда с тези вкусни ядки, но те могат много вкусни и полезни. По-скъпи са в сравнение с другите ядки. Предлагат някой важни хранителни вещества като желязо, калций и витамини.