Необходими продукти:
* 1 маруля
* 4 яйца
* хляб – 250 гр.
* зехтин – 200 гр.
* 2 скилидки чесън
* 50 гр. аншоа
* 40 гр. настърган пармезан
* 1 чаена лъжица горчица
* 1 чаена лъжица сос “Уестършир”
* половин лимон
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на кубчета. Смачкайте скилидка чесън и я смесете с две супени лъжици зехтин. Оваляйте кубчетата хляб в сместа, сложете ги в тава и ги изпечете на фурна до златисто (10-15 минути).
Сварете твърдо три яйца и ги обелете.
За соса: разбийте едно сурово яйце с горчица, скилидка чесън, лимонов сок, наситнено аншоа, сос “Уестършир”, сол и черен пипер. Докато разбивате, добавете и зехтина.
Накъсайте марулята в купа, смесете я със соса, разбъркайте. После добавете препечените кубчета хляб, поръсете с настърган пармезан и украсете със сварени яйца, нарязани на четвъртинки.