Резиденция Брайдъл Роуд в Кейптаун, Южна Африка е прекрасен пример за това как една внушителна постройка, може да се впише като част от пейзажа в подножието на планината Тейбъл Маунтин.

Еднофамилната резиденция не изглежда масивна или прекалено претенциозна, но пък излъчва класическа елегантност и лекота. Пропорциите и разположението на стените и прозорците, включително и на панорамните прозорци, които се издигат над пристанището в Кейптаун, създават изискано открито изложение.

Интериорните и екстериорните пространства се сливат неусетно и така се създава усещане, че разположението на къщата е на точното място – именно в подножието на планината.



Архитект е самият Антонио Занинович, който е собственик на едноименната архитектурна компания в Кейп Таун. Той е известен с таланта си да проектира всяко свое архитектурно решение според даденостите на ландшафта.

Занинович е роден в Сантиаго, Чили и е завършил Университета по архитектура в Чили през 2000 г. Работил е 5 години в архитектурната компания на Стивън Харис в Ню Йорк преди са започне собствен бизнес през 2005 г. в партньорство с Ана Корочано, родом от Мадрид, Испания.

Интериорът на тази невероятна къща е проектиран от Лусиен Рийс от „Рийс Робъртс & партнърс”, а озеленяването е дело на Дейвид Кели от същата компания.

Сградата и местоположението й се отличават с някои интересни архитектурни решения, сред които самопочистващ се външен басейн, естествено проветрение на помещенията, използване на геотермална система като климатичен регулатор, използване на изолационни стъкла за задържане топлината.

Къщата, заедно с естествения й пейзаж, спечели почетната награда на Американското дружество на ландшафтните архитекти (АДЛА) за 2010 г. в категория „Жилищен дизайн”.