Време е за една вкусна супичка от сьомга.
Необходими продукти:
сьомга 2 бр. рагу
1 глава лук
1 бр. моркови
2 с.л. масло
200 мл. прясно мляко
готварска течна сметана 300 гр.
копър
магданоз
1 жълтък
50 гр.нишесте
сок от 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Сьомгата се измива и се слага да се вари във вода, колкото да я покрие и се слага малко сол.
Лукът и мороковът се нарязват на ситно и се задушават в маслото заедно със ситно нарязаните копър и магданоз.
След като заври сьомгата, се изважда и се обезкостява. Към врящия бульон се прибавят задушените зеленчуци, които се оставят да се сварят до готовност. Когато са готови, връщаме месото от сьомгата и прибавяме прясното мляко. Ври около 5 минути, след което се добавя сметаната. Ври още две минути и застройваме с разбитото с малко вода и жълтъкът нишесте.
Добавяме лимоновия сок и варим още минутка. Подправя се със сол и много черен пипер.